Yoshinobu Miyake la 81 de ani/ Foto: lookingfortokyo.wordpress.com

24 noiembrie e o zi specială în lumea sporturilor olimpice. Fostul halterofil japonez, Yoshinobu Miyake, a urcat pe a 81-a treaptă din scara vieții.

 

De numele lui Miyake se leagă momente glorioase din istoria Jocurilor Olimpice. Totul a început în 1960, la Roma, unde a cucerit medalia de argint la categoria de greutate -56 kg. Patru ani mai târziu, în capitala Țării Soarelui Răsare, a urcat în premieră pe cel mai înalt loc de pe podium la categoria -60 kg. După Tokyo, tânărul nipon și-a pus la gât o nouă medalie de aur, tot la categoria -60 kg, dar la ediția organizată de Mexico City în 1968.

Yoshinobu Miyake a impresionat, de asemenea, prin vigoarea sa la numeroase ediții ale Campionatelor Mondiale (unde a cucerit, în decurs de șapte ani, o medalie de bronz și una de aur la categoria -56 kg și încă cinci medalii de aur la categoria -60 kg).

Momente glorioase de la Jocurile Olimpice/ Foto: mainichi.jp

Pe cât a fost de mic (1.54 m), pe atât de îndrăzneț a fost ori de câte ori a concurat la marile întreceri. Așa se descrie în scurte cuvinte cariera uluitoare a lui Yoshinobu Miyake.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.