JSport.roJSport.ro
foto: Visit Cluj/Dan Tăuţan

A şaptea ediţie a Maratonului Internaţional de la Cluj s-a desfăşurat duminică dimineaţa, competiţie alcătuită din cinci probe destinate adulţilor.

La a doua ca dificultate, cea de semimaraton, a participat şi managerul Universităţii Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, care a alergat pe distanţa de 21 de kilometri.

Acesta a terminat proba pe locul 137, din 1.092 de sportivi care au trecut linia de sosire, timpul său fiind de 1:41:10, la 35 de minute în spatele kenyanului Kipruto Kimire, câştigătorul competiţiei. Sabău a fost mulţumit de participarea sa pentru prima oară la Maratonul Internaţional, menţionând că se va înscrie şi la ediţia de anul următor.

„E un timp binişor, încurajator. Eu m-am dus ca să susţin sportul şi e un lucru extraordinar să vezi atâţia oameni care fac sport. Sportul e de fapt sănătate, înseamnă socializare, o gândire mai bună părerea mea, un corp sănătos, dar a fost şi o experienţă foarte frumoasă pentru mine. Totul a fost perfect ieri, Horaţiu (n.r-Horaţiu Morar, organizator) a organizat foarte bine totul, pentru că nu e uşor să organizezi un astfel de eveniment, şi încerc să fiu prezent şi anul viitor pentru că vreau să încurajez sportul. Mă gândesc şi că, dacă cineva a văzut că particip şi eu, consideră asta un lucru bun şi atunci de ce să nu încurajez lucrurile bune, pentru că ele sunt tot mai puţine, din păcate”, ne-a spus Sabău, după o competiţie nelipsită la Cluj din 2011 încoace.

Fostul component al Generaţiei de Aur, ajuns acum la 49 de ani, a precizat că nu s-a pregătit special pentru această cursă, însă aleargă cel puţin 40 de kilometri săptămânal, program pe care îl are de doi ani.

„Împreună cu nişte prieteni facem câteva alergări dimineaţa, de vreo trei-patru ori pe săptămână. Nu ştiu exact câţi kilometri parcurg, dar niciodată sub 10. Marţea, de exemplu, alerg 10 kilometri, miercurea mai uşor, joia tot câte 10, iar sâmbăta ajungem la 15, 20 de kilometri, depinde. De doi ani am programul acesta în fiecare săptămână. E un lucru sănătos pentru mine, nu lucrez până la epuizare, când mă simt epuizat o las mai uşor, iar acum vreau să fac mai mult din plăcere. Timpul scos ieri este unul bun pentru mine, iar atunci când vezi mai multă lume, când ai competiţie, te motivează şi pe tine”, a mai declarat managerul Universităţii Cluj.

La Maratonul Internaţional de la Cluj au participat peste 6.700 de concurenţi, detalii despre câştigători şi alte rezultate putând fi văzute AICI.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.