JSport.roJSport.ro

Mihaela-BotezanClujul a fost reprezentat cu succes la ediţia din acest an a celebrei competiţii de alergare montană Maratonului Olimpului, desfăşurată în Grecia.

Pe un traseu de aproximativ 45 de kilometri, care a pornit de la nivelul mării şi a ajuns, la un moment dat, până la 2.700 de metri altitudine, finalul cursei fiind poziţionat tot la nivelul mării, atleta Mihaela Botezan şi alpinistul Vasile Cipcigan au făcut cinste României.

Sportiva a terminat pe locul 85 la general şi pe poziţia a patra la categoria sa, cu timpul de 6h.37min.24sec. “A fost o cursă minunată, prima la care am probat pe deplin dictonul ‘răbdarea începe acolo unde se termină răbdarea’. Desigur, aș fi dorit să fiu mai rapidă, dar nu mi-am închipuit că traseul va fi atât de dificil. Oricum, vreau să revin la anul și să intru în top 3”, a spus Mihaela Botezan.

Vasile-CipciganDe cealaltă parte,  Vasile Cipcigan a sosit la final pe locul 228, după aproape 7 ore şi 50 de minute, fiind pe poziţia a patra la categoria sa. “A fost o cursă extrem de tehnică și de dificilă. Coborârile, datorită tehnicității ridicate, necesitau o bogată experiență în alergarea montană pentru atingerea randamentului maxim. Dificil a fost și să treci de la un ritm susținut de urcare până la 2.700 de metri, la unul de coborâre tehnică. Oricum, vreau să mai particip și anul viitor, pentru că acum știu cum și ce să antrenez pentru a-mi coborî timpul. Dar a fost o evaluare extrem de benefică pentru expediția pe care o plănuiesc în toamna acestui an în Himalaya”, a precizat alpinistul clujean.

La întrecerea din acest an, care a avut loc duminică, s-a doborât recordul de participare, aproximativ 800 de sportivi din 24 de ţări luând startul, 34 de alergători fiind din România. Cei doi clujeni au fost sprijiniţi la acest maraton de către producătorul de echipament sportiv Northfinder.

Mai jos puteţi vedea un rezumat video al întrecerii din weekend-ul trecut. Campionul din acest an a fost grecul Dimitris Theodorakakos, care a parcus cei aproape 45 de kilometri în 4 ore şi 37 de minute.

Joma - JSport.roJSport.ro

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.