Foto: YouTube Boxing Highlights C4TV

23 noiembrie este o dată strâns legată de cariera boxerului Evander Holyfield.

 

În 1991, sportivul american și-a apărat pentru a doua oară centurile mondiale WBA, WBC și IBF la categoria grea, după ce l-a învins prin KO tehnic pe conaționalul Bert Cooper în runda a șaptea (38 de victorii, dintre care 31 prin KO și 25 de înfrângeri la profesioniști).

În lumea pugilismului, lui Holyfield (44 de victorii, 29 prin KO; 10 înfrângeri și două remize) i se spunea ”Războinicul”, o poreclă deloc întâmplătoare. Dovadă că victima sa anterioară a fost nimeni altul decât George Foreman, adversarul lui Muhammad Ali în faimosul ”Rumble in the Jungle” (unde Foreman a pierdut prin KO în runda a opta). La aproape două decenii de atunci, mai precis pe 19 aprilie 1991, Foreman a gustat din nou din cupa amărăciunii, după un meci câștigat de Holyfield prin decizie la puncte. Cel din urmă își apăra, astfel, pentru prima dată titlurile menționate mai sus.

 

O altă victimă celebră a eroului acestui material este Larry Holmes, un alt adversar de referință din cariera lui Muhammad Ali (pe care l-a învins prin decizie la puncte pe 2 octombrie 1980). Holmes, însă, ajunsese deja 43 de ani (în 1992), față de 31 cât a avut la confruntarea cu Muhammad Ali. Holyfield s-a impus prin decizie la puncte, la finalul celor 12 runde. Era pentru a treia oară când ”Războinicul” își apăra cele trei centuri mondiale la categoria grea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.