Cupa Dan Căpitan, etapă națională de schi alpin pentru copii, are loc în acest weekend la Buscat. După o pauză de 25 de ani, județul Cluj găzduiește o etapă națională de schi sub 12 ani.

Cei mai buni tineri schiori cu vârsta sub 12 ani ai României se vor întrece pe Pârtia Buscat, sâmbătă şi duminică, la Cupa Dan Căpitan, etapă națională (a VI-a) din cadrul Mini Cupei României la schi alpin. Sportivii vor concura în două probe de slalom uriaș, pe pârtia roșie (dificultate medie), unde vor fi montate între 17 și 20 de porți. Câștigătorii fiecărei zile vor fi premiați.

Organizatorii anunță că pot participa la întreceri și sportivii amatori, alături de cei legitimați la cluburile de performanță, în funcție de categoriile de vârstă acceptate în concurs, respectiv U8, U10, U12, atât fete cât și băieți. În plus, organizatorii anunță că acceptă și o grupă specială HC – pentru cei născuți în 2011.

Au trecut 25 de ani de când aici se organiza Cupa Băișoara, și iată că tot aici, la Cluj, se întâlnesc, la un concurs, cele mai bune cluburi de schi din țară. Acum, la Buscat Resort avem o pârtie dedicată concursului și cele mai bune condiții pentru o astfel de competiție”, spune Iancu Șerbănescu, fost membru al Lotului Național de Schi al României și organizator al evenimentului.

Înscrierile se pot face până vineri, 3 martie, ora 12:00. Copiii care doresc să participe încă se mai pot înscrie în competiție, astfel:

Pentru a fi înregistrați în competiție, sportivii, inclusiv amatori trebuie să transmită o copie a certificatului de naștere și cele două declarații (Consimțământul privind protecția și prelucrarea datelor cu caracter personal și Declarația sportivului) stipulate în regulamentul de participare pe adresa de mail cupacapitan@buscat.ro.

Taxa de participare este de 50 lei pentru ambele zile de concurs.

Participanții sunt încurajați să folosească teleschiul care deservește această pârtie, astfel încât turiștii aflați în stațiune să poată folosi telescaunul Buscat.

Organizatorii estimează că, în cele două zile de concurs, vor ajunge la start aproximativ 250 de sportivi și peste 300 de spectatori.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte

1 COMENTARIU

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.