JSport.roJSport.ro

Aflată la prima competiţie majoră la nivel de senioare, Ioana Crişan (15 ani), originară din Cluj, a reuşit performanţa de a se califica în finala de la individual compus a Campionatelor Europene de gimnastică.

Sportiva a încheiat pe locul 29 în calificări, cu punctajul de 50,199 şi va concura din nou în faţa publicului local vineri după-amiază, în marea finală. Crişan o va avea lângă ea şi pe Olivia Cîmpian, care a obţinut, la rândul său, calificarea, însă cele mai mari speranţe pentru o medalie vor veni în finalele pe aparate, de la sol şi bârnă, programate duminică.

Acolo au ajuns Larisa Iordache şi Cătălina Ponor, prima reuşind calificarea la bârnă, la fel ca şi Ponor de altfel, aceasta din urmă luptând pentru o medalie şi la sol. Finala feminină la individual compus va debuta vineri, la ora 17:30, după cea a băieţilor, în timp ce Larisa Iordache şi Cătălina Ponor vor lupta pentru medalii duminică, începând cu ora 13:30.

Toate cele peste 5.000 de bilete scoase la vânzare pentru fiecare din cele trei zile rămase de concurs au fost deja epuizate, finalele Campionatelor Europene de gimnastică urmând să se desfăşoare cu casa închisă în Sala Polivalentă din Cluj, zeci de oameni încercând astăzi în zadar să mai intre în sală.

UPDATE

Din păcate pentru români, Cătălina Ponor a fost depunctată la câteva zeci de minute după încheierea concursului de la sol, pe motiv că nu a executat un exerciţiu obligatoriu. Astfel, Ponor a ratat calificarea în finala acestui aparat, urmând să lupte pentru medalii doar la bârnă, alături de Laris Iordache.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.