JOMA - JSport.roJSport.ro

14192565_1393520613995908_5942929875610064427_nPrima medalie pentru România la Jocurile Paralimpice a fost adusă de către un clujean.

Judoka Alex Bologa, nevăzător, a cucerit medalia de bronz după ce l-a învins, în meciul pentru ultima treaptă a podiumului, pe uruguayanul Henry Borges, prin ippon, la categoria 60 de kilograme. Alex, 20 de ani, este primul judoka nevăzător din România şi se pregăteşte la Cluj, sub atenta supraveghere a antrenorului coordonator al lotului de judo senioare al României, Geanina Andreica, ajutat de către Tamas Gergely, fost sportiv.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Proaspătul medaliat de la Rio este student în anul II la Facultatea de Psihologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, iar anul acesta a câştigat două medalii de aur şi una de argint la concursurile la care a participat.

„Pentru mine participarea la Jocurile Paralimpice reprezintă o mândrie, un vis care s-a îndeplinit. Voi încerca să mă bat cât mai bine, să fac meciuri cât mai bune. Dacă voi face acest lucru, cu siguranță voi ajunge pe podium”, a spus Alex Bologa înainte de plecarea spre Rio, potrivit Transilvania Reporter, presimţind medalia pe care urma să o cucerească.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.