JSport.roJSport.ro
foto: Napoca Rally Academy
foto: Napoca Rally Academy

Echipa clujeană de raliuri Napoca Rally Academy are motive serioase de mândrie în această perioadă.

Simone Tempestini a câştigat matematic, weekendul trecut, titlul de campion mondial în Junior WRC, practic poarta de intrare în cea mai importantă competiţie de raliuri din lume. Tempestini, 22 de ani, a terminat pe locul patru în Raliul Corsicii, însă a adunat suficiente puncte, 105, pentru a nu mai putea fi depăşit în clasamentul general de către norvegianul Ole Christian Veiby, care a acumulat 65 de puncte, cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Câştigător a trei din cele patru runde desfăşurate în acest an, fiul lui Marco Tempestini a obţinut, astfel, cea mai mare performanţă de până acum a carierei, câlcând pe urmele lui Sebastien Loeb, Dani Sordo sau Sebastien Ogier, trei dintre piloţii care au câştigat Junior WRC în trecut.

Simone Tempestini este virtual câştigător şi în acest sezon al Campionatului Naţional de Raliuri, cu o etapă înainte de finalul întrecerii interne el având 43 de puncte în faţa lui Dan Gârtofan.

Tour de Corse 2016-Duminica-Simone Tempestini&Giovanni Bernacc…Simone Tempestini a terminat Turul Corsicii pe locul patru în Junior WRC și a adunat suficiente puncte pentru a-și asigura titlul mondial înaintea etapei din Marea Britanie, ultima din acest sezon.

Posted by Napoca Rally Academy on Monday, October 3, 2016

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.