JSport.roJSport.ro
(c) facebook Universitatea Cluj Rugby
(c) facebook Universitatea Cluj Rugby

Rugbystul formației ”U” Prodvinalco, Ovidiu Melniciuc, a fost inclus în lotul echipei naţionale a României pentru jocul cu Portugalia, din Cupa Europeană a Naţiunilor 2014-2016, programat la Cluj la data de 6 februarie.

“Stejarii” vor avea anul acesta, în cadrul grupei principale, 1A, următorul program:

Spania – Madrid, 13 februarie

Rusia – Iaşi, 27 februarie

Germania – Iaşi sau Bucureştii, 12 martie

Georgia (campioana din 2015) – Tbilisi, 19 martie.

Împărţită în două grupe valorice, 1A şi 1B, Cupa Europeană a Naţiunilor se desfăşoară într-un ciclu întins pe durata a doi ani. Meciurile dintr-o grupă au loc în sistem “fiecare cu fiecare”, echipa care găzduişete un meci anul următor fiind oaspete şi viceversa.

În meciul tur, din Portugalia, din 2015, “stejarii” s-au impus cu 37-10.

Titlul de campioantă se acordă totuşi anual, începând cu 2009, Georgia fiind cea care a reuşit să câştige trofeul în 2015.

Doar un clujean convocat

Ovidiu Melniciuc este singurul clujean convocat, în premieră, pentru meciul cu Portugalia. Din lotul de 31 de jucători stabilit de staff-ul tehnic, Silviu Vasiliu, Florin Bardașu, Adrian Moțoc, Răzvan Ilișescu, Alexandru Pălii, Ovidiu Melniciuc și Stephen Shennan au fost chemați în premieră la prima reprezentativă. Staff-ul tehnic al echipei României este format din Lynn Howells, antrenor principal, Marius Tincu, antrenor al pachetului de înaintare, Rob Moffat, antrenor al treisferturilor și Olivier Reig, preparator fizic, în timp ce Neil Kelly a devenit consultant tehnic.

Meciul România – Portugalia va avea loc la data de 6 februarie, ora 17.15, pe stadionul Cluj Arena.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.