JSport.roJSport.ro
© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro
© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

Naţionala de rugby a României a învins Portugalia cu 39-14 în primul meci din 2016 al Cupei Europene a Naţiunilor. Victoria a adus României şi punctul bonus ofensiv în clasament, datorită unei reprize secunde foarte bune.

Prima parte a meciului nu a fost cea mai reuşită pentru elevii lui Lynn Howells, oaspeţii intrând în avantaj la cabine cu 14-10. În ultimele 40 de minute, însă, o singură echipă a existat pe teren, „tricolorii” dominându-şi clar adversarii, lusitanii nemaireuşind niciun punct până la final. Florin Vlaicu şi colegii săi au câştigat a doua repriză cu 29-0, astfel că, cu scorul de 39-14, s-au impus în returul cu portughezii din Cupa Europeană a Naţiunilor.

Aflat la primul meci pentru România, neozeelandezul Stephen Shennan a debutat în forţă, fiind autorul a două încercări. Vlad Nistor, jucător ce a îmbrăcat de 15 ori tricoul Naţionalei, a reuşit şi el dubla, în timp ce Andrei Rădoi a reuşit eseul cu numărul cinci pentru România, celelalte puncte fiind marcate de Florin Vlaicu, patru transformări şi două penalităţi.

În celelalte meciuri ale grupei, Georgia a învins Germania, 59-7, iar Rusia a bătut Spania, 22-20. „Stejarii” vor disputa următorul meci la Madrid, contra Spaniei, în 13 februarie.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.