JSport.roJSport.ro

U-BT Cluj-Napoca a jucat aseară, 4 mai, meciul doi al semifinalei Ligii Naţionale de Baschet Masculin cu CSM Oradea, câştigând cu 103-96. Kyndall Dykes a stat cel mai mult pe parchet, 35 de minute, şi le-a adus clujenilor 25 de puncte, fiind cel mai bun marcator al gazdelor. De la echipa oaspete, Sean Barnette a stat pe parchet 34 de minute, iar Martin Zeno a marcat 24 de puncte.

Antrenorul echipei clujene a declarat după jocul disputat în Sala Sporturilor ,,Horia Demian” că elevii săi se simt bine când evoluează împreună, iar acest fapt le aduce procentaje bune. Totodată, el a dezvăluit şi ce le-a spus jucătorilor în vestiar.

,,Este o victorie foarte importantă deoarece este a doua pentru noi în această serie. A fost un meci frumos, plăcut publicului, în care atacul a fost principala armă a ambelor echipe, dar apărarea a lăsat de dorit. Fiecare echipă și-a dorit victoria foarte mult, însă noi am fost cei mai puternici mental și mai lucizi și am reușit să câștigăm. Cred că am jucători foarte buni în echipă, care au încredere în ei și se simt foarte confortabil să joace împreună și de aici apar procentajele bune. Într-adevăr, la acest meci avem jucători cu procentaje chiar senzaționale la trei puncte. Asta este una dintre armele noastre, însă au fost și meciuri în care am înscris mai puțin și am reușit să câștigăm. Important este că găsim soluţii, luptăm pentru fiecare victorie și până la urmă asta ne-a adus aici. Le-am spus băieților în vestiar că seria se încheie la trei victorii şi nu am câștigat absolut nimic. Nu trebuie să ne relaxăm absolut nicio secundă, trebuie să ne odihnim, să fim puternici și să abordăm primul meci de la Oradea ca pe unul decisiv”, a declarat Mihai Silvăşan, antrenorul U-BT.

Cristian Achim, antrenorul echipei CSM Oradea, şi-a felicitat jucătorii pentru meciul prestat la Cluj-Napoca. De asemenea, el a rămas uimit de uşurinţa şi precizia cu care reuşesc ,,studenţii” lui Silvăşan să marcheze, însă a menţionat şi că meciul dintre U-BT şi CSM Oradea trebuia să fie finala campionatului.

,,Am jucat foarte bine șapte sferturi din opt în aceste două meciuri. Este frustrant să joci atât de bine și să pierzi. Să marchezi 96 puncte și să joci așa cum am făcut-o noi. Eu vreau să îmi felicit jucătorii. Au dat dovadă de valoare și caracter. Echipa din Cluj este ceva ce eu nu am mai întâlnit. Nu sunt ironic și nu fac niciun fel de aluzii. O echipă care marchează cu asemenea ușurință și precizie este rar întâlnit. Eu nu țin minte să fi întâlnit vreo echipă care să marcheze constant peste zece coșuri de trei puncte cu procentaj de peste 50% pe meci. Bravo lor. Îi felicit. Fără să jignesc pe cineva sau să fac aluzie la celelalte echipe, probabil aceasta trebuia să fie finala campionatului. Nivelul din cele două meciuri ale acestei serii a fost foarte bun. Eu cred că ambele echipe merită felicitate pentru jocul prestat”, a concluzionat Cristian Achim.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

  1. „U-BT” este echipa care domină partidele prin precizie și valoarea primului „cinci”, dar atenție la prezența subțire în teren a celor de pe „bancă”, jucători care oferă puține momente decisive și s-ar putea ca alde Moldoveanu să obosească tocmai la Oeadea, unde elevii lui Achim vor încerca să ducă meciul spre cea de a cincea partidă. Silvășan știe să-i motiveze pe toți componenții lotului și așteptăm sărbătoarea din finală !

    • Da, partial ai dreptate. Noi inafara de “primul cinci”, mai avem doar 3 jucatori de baza in rotatie (Torok, Pustozvonov si Kuti). Desigur nu-l numesc aici pe Kariniauskas, ca fiind al 6-lea strain si care mie imi place foarte mult. Insa cele 3 “rezerve” ale noastre au jucat foarte bine dupa parerea mea, cu un plus pentru Pustozvonov. Cei de la Oradea care, sa zicem, au o rotatie completa de inca 5, eu zic ca au doar “nume”, care nu s-au ridicat la valoarea celor 3 ai nostri. Haide “U” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.