JSport.roJSport.ro

u bt csu sibiuU BT Cluj a încheiat sezonul regulat al Ligii Naţionale de Baschet Masculin pe locul 3 şi va întâlni în play-off CSU Atlassib Sibiu, formaţie clasată pe poziţia a 6-a. În ultima etapă din sezonul regulat clujenii au cedat miercuri la Oradea, 84-77.

Teoretic elevii lui Marcel Ţenter îşi cunoşteau adversarii din play-off încă de dinaintea acestui meci, însă lucrurile puteau lua o altă turnură în urma jocului rezultatelor. Dacă sibienii ar fi reuşit să învingă la Steaua, iar Mureşul ar fi pierdut acasă cu Craiova, Clujul ar fi jucat cu formaţia mureşeană. BC Mureş a cedat pe teren propriu cu SCM U Craiova, însă Sibiul nu a reuşit să furnizeze surpriza la Bucureşti şi a rămas pe locul 6.

U-BT Cluj debutează cu CSU Sibiu în play-off în Sala Sporturilor “Horia Demian”, pe 17 şi 19 aprilie, după care vor urma două meciuri în deplasare. În caz de egalitate, clujenii vor disputa ultimul meci acasă, având avantajul terenului propriu.

Ulimul meci dintre clujeni şi sibieni a lăsat în urmă o amintire tristă pentru gazde, elevii lui Dan Fleşeriu reuşind să se impună în Polivalenta de pe malul Someşului cu 81-74

Perechile meciurilor din play-off:

Steaua Bucureşti – Dinamo Bucureşti

CSM CSU Oradea – Phoenix Galaţi

U BT Cluj-Napoca – CSU Sibiu

SCM U Craiova – BC Mureş

Dykes, coş de la mijlocul terenului

Clujenii au cedat la 7 puncte, 84-77 (26-15, 20-28, 22-19, 16-15), în jocul de miercuri cu CSM Oradea, o partidă care putea schimba situaţia în clasament doar pentru gazde, care în cele din urmă au rămas pe locul 2, în urma Stelei.

Kyndall Dykes, cel mai bun marcator al meciului, cu 21 de puncte, a reuşit un coş impresionant, de la mijlocul terenului, în ultima secundă a sfertului doi.

Țenter: Repetiție pentru Final Four

Marcel Țenter a declarat că meciul de la Oradea a reprezentat o repetiţie generală pentru Final Four-ul Cupei României, programat duminică şi luni în acelaşi oraş:

“A fost un meci foarte disputat, iar pe alocuri datorită dorinţei de victorie a ambelor echipe, s-a depăşit puţin limita sportivităţii, motiv pentru care am şi luat un time-out neprogramat. A fost un joc în care fiecare echipă a făcut o ultimă repetiţie pentu Final -four-ul Cupei României. Felicit echipa din Oradea pentru victorie. Diferenţa cred că s-a făcut la recuperările ofensive şi la conversiile care au urmat apoi, noi am cedat multe posesii şi le-a dat ocazia să înscrie puncte uşoare”, a declarat tehnicianul.

Pentru elevii lui Marcel Ţenter urmează duminică şi luni Final Four-ul Cupei României, care va avea loc tot la Oradea. Clujenii vor da piept în semifinale duminică de la ora 16 cu BC Mureş.

Numai puţin de cinci jucători şi antrenorul Marcel Ţenter vor rămâne în oraşul reşedinţă de judeţ din Bihor şi pentru All Star Game-ul Ligii Naţionale, programat marţi, în aceeaşi Sală “Antonio Alexe”.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.