JSport.roJSport.ro

IMG_1116_1024x683Echipa naţională de baschet feminin a Turciei a învins sâmbătă seară România, cu 56-45, în faţa a circa 7.000 de spectatori, la Sala Polivalentă din Cluj. Antrenorul tricolorelor a criticat unele decizii de arbitraj, în momente cheie ale jocului.

Româncele au făcut o figură frumoasă în prima parte a meciului de calificare pentru Eurobasket 2017, în faţa experimentatei echipe a Turciei. Scorul la pauză a fost 28-29. Situaţia a început să se dezechilibreze în sfertul al treilea, când unele decizii de arbitraj au înfuriat la culme banca României.

“Au fost două situaţii când în momente strânse arbitrii au luat anumite decizii care au dezechilibrat jocul. Ne-am pierdut concentrarea şi Turcia a luat avans”, a declarat antrenorul României, Miroslav Popov.

Selecţionata tricoloră nu a mai reuşit să recupereze diferenţa adjudecată de adversare, iar scorul final a fost 45-56.

“Au fost decizii de o parte şi de alta. În timpul meciului mai eşti nervos, dar încerci să îţi păstrezi calmul. Acum noi suntem fericiţi că am câştigat, dacă ar fi câştigat România probabil nu ar mai fi discutat despre arbitraj. Cred că este mai bine să nu comentăm arbitrajul şi să ne gândim la viitor”, a declarat Aziz Akkaya, antrenorul Turciei.

În urma acestui rezultat Turcia are 3 victorii, iar România rămâne cu 2, în Grupa H de calificare la Eurobasket 2017.

Romania – Turcia 45 – 56 (12-19, 16-10, 12-15, 5-12)

Sala Polivalentă Cluj-Napoca

Asistenţă: circa 7.000

Cea mai bună marcatoare de la România a fost Gabriela Mărginean, cu 12 puncte, în timp ce Gabriela Irimia a reuşit 7 recuperări. Celelalte marcatoare au fost: Stoenescu 7, Paşcalău 7, Parau 6, Pop 6, Stoiedin 5, Irimina 2.

De la Turcia s-au remarcat Quanitra Hollingsworth, 15 puncte şi 7 recuperări, Isil Alben 12 puncte şi 7 recuperări şi Bahar Caglar, 12 puncte. Au mai marcat Olcay Cakir 7, Saziye Ivegin 3, Ayse Cora 2, Tugce Canitez 2, Esra Ural 2, Aysegul Gunay 1.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.