JSport.roJSport.ro
foto: Carmen Bizău

Naţionala de baschet masculin a României a pierdut primul meci jucat la Campionatul European, 68-83 (22-21, 16-19, 9-22, 21-21) împotriva Cehiei. „Tricolorii” au ţinut aproape de adversar doar în prima jumătate a meciului, cehii distanţându-se treptat în ultimele 20 de minute.

Susţinuţi de aproximativ 5.000 de suporteri, jucătorii pregătiţi de Marcel Ţenter au avut un prim sfert aproape perfect în Sala Polivalentă din Cluj, chiar dacă cehii l-au început mai bine. Un parţial de 8-0 al lui Moldoveanu şi colegilor săi i-a adus pe români în avantaj mai apoi, fostul jucător al lui U-BT Cluj şi surpriza plăcută din lot, Radu Paliciuc, înscriind 16 din cele 22 de puncte ale României în primul sfert.

Scorul a fost 22-21 după primele 10 minute şi după o evoluţie care le dădea speranţe fanilor din tribune. Jocul bun al „tricolorilor” a continuat şi în sfertul secund, aceştia luptând pentru fiecare minge. Cu şase recuperări în plus faţă de cehi, dar şi cu un Moldoveanu care nu a scăzut deloc ritmul meciului, românii au ţinut aproape de cehi, vedeta din NBA, Tomas Satoransky conducându-i pe oaspeţi, însă, spre un 40-38 înaintea pauzei mari.

Aceştia au început mult mai bine, însă, sfertul al treilea, iar după un coş de trei puncte Marcel Ţenter a cerut time-out, Cehia punând o diferenţă de 10 puncte pe tabelă. Cu o agresivitate mai mare în defensivă, oaspeţii au reuşit să menţină diferenţa constantă mai apoi, pe final chiar majorând-o la +15.

Cu şanse mici de a mai reveni, “tricolorii” nu le-au pus probleme decât rareori adversarilor în uiltimul sfert, care au câştigat cu 83-68, Vlad Moldoveanu, 24 de puncte, fiind cel mai bun marcator al meciului. De partea cealaltă, Satoransky şi Hruban au izbutit fiecare câte 20 de puncte, iar pentru români urmează, sâmbătă, de la ora 20:30, duelul împotriva Croaţiei, echipă care s-a impus în faţa Ungariei, vineri după-amiază.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.