JSport.roJSport.ro

Clujul baschetbalistic a avut din  nou o seară reuşită, atât U-BT, la masculin, cât şi Universitatea, la feminin reuşind să câştige meciurile de sâmbătă.

În ultimul joc disputat în acest sezon în Sala Polivalentă, elevii lui Mihai Silvăşan au avut doar problema scorului cu Dinamo, meci care a încheiat prima parte a campionatului. U-BT s-a impus cu 96-79 (33-18, 21-16, 25-20,17-25), după un joc decis încă din primele 10 minute.

Diferenţa mare de valoare dintre cele două formaţii s-a văzut din plin sâmbătă seara, pe final Mihai Silvăşan trimiţând în teren şi jucătorii cu minute mai puţine până acum, Roland Torok, cu 25 de puncte, fiind MVP-ul partidei. Astfel, U-BT a terminat prima parte a campionatului cu doar două înfrângeri şi se pregăteşte acum pentru cele 10 meciuri din grupa 1-6, care vor stabili programul play-off-ului.

După aproximativ două ore şi la o distanţă de 500 de metri, fetele de la Universitatea Cluj au câştigat, mult mai greu însă, meciul cu Phoenix Galaţi, din grupa 1-6, 81-73 (21-20, 19-21, 18-11, 23-21). Lipsite de aportul celei mai bune marcatoare din ultimele meciuri, Adrianne Ross, accidentată la gleznă în primul sfert, clujencele au reuşit să rezolve meciul în ultimele 20 de minute, după ce la pauză oaspetele conduceau cu un punct, 41-40.

Mai agresive în apărare şi mai inspirate pe faza ofensivă, gazdele au început să-şi lase tot mai mult în urmă adversarele, care au mai avut o singură „zvâcnire”, apropiindu-se la doar două puncte la începutul sfertului patru. Cu Gabriela Irimia decisivă în ultimele 10 minute, perioadă în care a marcat nouă din totalul de 14 puncte reuşite în acest meci, clujencele au preluat din nou iniţiativa şi nu au mai cedat-o până la final, Taneisha Harrison, cu 24 de puncte, fiind cea mai bună marcatoare.

Universitatea şi-a consolidat locul trei după acest succes, urmăritoarea Olimpia Braşov pierzând, pe teren propriu, derby-ul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, de altfel şi următoarea adversară a clujencelor, miercuri, în deplasare.

Mai jos aveţi o galerie foto de la ambele meciuri disputate sâmbătă seara.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.