JSport.roJSport.ro

img_5201_1200x800Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj a câştigat la nouă puncte diferenţă, 85-76, meciul cu KB Peja, primul din grupele FIBA Europe Cup. Conduşi aproape pe tot parcursul jocului, elevii lui Mihai Silvăşan au controlat finalul de meci, însă s-au distanţat decisiv abia în ultimele 40 de secunde, marcând nouă puncte consecutiv.

Afectaţi, încă, de înfrângerea la un punct diferenţă venită în faţa lui BCM U Piteşti, în Liga Naţională, ardelenii au început greoi meciul, iar kosovarii au avut mereu cel puţin o posesie avans. În sfertul trei, diferenţa a atins nivelul maxim în favoarea oaspeţilor, 57-45, însă clujenii nu au renunţat la luptă şi au început să se apropie tot mai mult de adversari, împinşi şi de cei peste 2.000 de spectatori aflaţi în tribunele Sălii “Horia Demian”.

Prospeţimea venită de pe bancă şi intercepţiile din defensivă au fost decisive pe final, Dykes şi colegii săi având un „run” de 9-0 în ultimele 40 de secunde. U-BT s-a impus, astfel, cu 85-76 şi a început cu dreptul parcursul din grupa G a FIBA Europe Cup, în celălalt meci Gaziantep câştigând la AEK Larnaca, după prelungiri, 93-86. Cu 27 de puncte, Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator de pe teren, Adamovic reuşind 17 puncte.

„Am început într-un mod greșit, nu am avut energia necesară unui meci de cupe europene. În primele două, chiar trei sferturi, oaspeții au luptat mai mult ca noi, dar le-am spus băieților să jucăm mai agresiv în apărare, avem bancă mai lungă decât ei și putem roti mai bine jucătorii. Au respectat asta și sunt foarte fericit, echipa a arătat caracter în această seară”, a spus antrenorul clujenilor, Mihai Silvăşan.

Următorul meci al lui U-BT în această competiţie va fi în Turcia, cu Gaziantep, săptămâna viitoare.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.