JSport.roJSport.ro

U-BT Cluj s-a impus în derby-ul etapei a şaptea a Ligii Naţionale de baschet masculin, 83-82 (27-25, 25-17, 18-14, 13-26) cu CSM Oradea.

Într-o atmosferă atipică pentru un astfel de meci, departe de ce s-a întâmplat în semifinalele campionatului trecut în Sala “Horia Demian”, elevii lui Mihai Silvăşan s-au impus cu 3,7 secunde înainte de final, atunci când Watson a marcat coşul decisiv.

Primele două sferturi din Sala Polivalentă au fost oarecum echilibrate, la fel ca meciurile din ultimul act al sezonului trecut. U-BT şi-a respectat statutul de gazdă însă, şi a avut aproape mereu un avans pe tabelă, acesta crescând pentru prima dată la trei posesii pe finalul sfertului secund.

Clujenii au început sfertul al treilea exact cum l-au terminat pe cel precedent şi au pus un avantaj de 13 puncte pe tabelă, care a ajuns apoi şi la 16 puncte, 68-52, în minutul 27. Înaintea ultimelor 10 minute, U-BT Cluj avea 14 puncte avantaj, 70-56, pe care l-a irosit complet într-un ultim sfert de coşmar. Când mai era un minut de jucat, orădenii au egalat la 79 şi chiar au preluat conducerea apoi.

Watson a egalat pentru gazde cu 21 de secunde rămase de joc, iar orădenii au transformat doar o liberă în atacul următor. Cu victoria în propriile mâini, americanul naturalizat recent nu a ratat şi a înscris coşul decisiv cu 3,7 secunde înainte de final. Aruncarea disperată a oaspeţilor nu şi-a atins ţinta, iar U-BT Cluj a bifat cea mai importantă victorie din acest sezon.

Giordan Watson a fost, de altfel, şi cel mai bun marcator al meciului, cu 22 de puncte, Kromah reuşind şi el 18 puncte, de partea cealaltă Miloşevic marcând 19 puncte pentru orădeni.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.