JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a debutat cu dreptul în semifinalele Ligii Naţionale de baschet masculin, câştigând, 86-73 (14-20, 26-26, 17-21, 29-6), primul meci cu CSM Oradea. Victoria a venit după un sfert patru foarte bun al clujenilor, care au primit doar şase puncte în cele 10 minute, marcând 29 în schimb.

Mult mai agresivi la început de partidă şi profitând şi de presiunea pe care clujenii o aveau de gestionat din postura de favoriţi, bihorenii au început lansat meciul din Sala „Horia Demian” şi i-au ţinut la respect pe elevii lui Mihai Silvăşan timp de 30 de minute.

În acea perioadă, gazdele s-au apropiat de două ori la două puncte de adversari, ecartul minim înregistrat între cele două formaţii după startul jocului, însă orădenii au reuşit să „evadeze” de fiecare dată. La intrarea în ultmul sfert, tabela arăta 57-67, însă totul avea să se întoarcă în favoarea lui U-BT mai apoi.

În două minute şi 20 de secunde, gazdele au egalat la 67 şi, împinse de un public vulcanic de la spate, au preluat pentru prima oară conducerea, 70-69, după un alt minut. Cu un Vlad Moldoveanu imperial în ofensivă, cu un Adamovic marcând în stilul său caracteristic, de la opt metri, dar şi cu o apărare mult mai agresivă, clujenii au reuşit să se distanţeze treptat de oaspeţi, jucătorii lui Cristian Achim marcând doar şase puncte în acest ultim sfert.

S-a terminat 86-73, Moldoveanu şi Rasic înscriind câte 16 puncte fiecare, Martin Zeno, cu 19 puncte, fiind cel mai bun marcator al orădenilor, iar U-BT conduce cu 1-0 la general, joi, de la ora 19:00, fiind programat al doilea joc al semifinalei.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.