JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a câştigat primul derby al Ardealului din acest sezon cu CSU Sibiu, 81-71 (22-16, 21-16, 20-19, 18-20).

După două înfrângeri în precedentele partide, elevii lui Mihai Silvăşan au controlat de la un capăt la altul meciul din Sala Sporturilor ”Horia Demian”.

Într-o atmosferă adecvată unui astfel de joc şi cu un Giordan Watson în mare formă, “studenţii” clujeni au condus la o diferenţă liniştitoare aproape tot meciul. U-BT a avut 18 puncte avans în sfertul secund, iar sibienii nu au reuşit să se apropie niciodată la mai puţin de trei posesii până la final.

CSU a avut aruncarea meciului în ultima secundă, atunci când Paliciuc a înscris din jumătatea proprie, dar U-BT a egalat formaţia sibiană în clasament, galben-albaştrii rămânând, totuşi, pe primul loc.

”A fost un meci pe care, cred eu, l-am controlat de la un capăt la celălalt. Sunt fericit pentru intensitatea pe care am avut-o, pentru cum au evoluat băieții și cum s-au luptat. Le-am spus băieților în vestiar că pentru noi, de acum înainte, toate meciurile sunt de Play-off, trebuie să le câștigăm pe toate dacă vrem să terminăm pe primul loc. A fost o atmosferă frumoasă, demnă de un adevărat derby, le mulțumesc fanilor pentru că au venit să ne susțină și sper că nu i-am dezamăgit”, a spus antrenorul clujenilor după meci, Mihai Silvăşan.

Omologul său de pe banca sibienilor, Dan Fleşeriu, a precizat că şi-ar dori o finală cu U-BT, după ce a văzut şi în această seară.

“Clujul a avut o tresărire de orgoliu după cele două eşecuri pe care i le-am administrat, au jucat mult mai determinaţi, au fost agresivi la limita mai mult decât extremă. Jucătorii mei nu au reacţionat cu aceeaşi unitate de măsură, nici aici şi nici la Oradea, iar asta sper să fie o lecţie pe care să o învăţăm. Eu mi-aş dori extrem de mult o finală cu Clujul, pentru că meciurile cu ei sunt o sărbătoare pentru mine şi pentru suporteri. Dacă vom juca cu ei finala, vom asigura un spectacol la maxim şi sper că vom juca în sala mare. Mi-aş dori ca şi Sibiul să aibă o sală mai mare, pentru că a noastră e neîncăpătoare”, a spus şi tehnicianul sibienilor.

Mai jos puteţi vedea o galerie foto de la acest joc şi un filmuleţ cu bucuria comună a jucătorilor şi suporterilor clujeni.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.