JSport.roJSport.ro

IMG_0879Noua conducere a echipei de baschet masculin U-Banca Transilvania a decis înlocuirea antrenorului Marcel Ţenter, ratarea finalei campionatului contând mai mult decât câştigarea Cupei României pentru oficialii Băncii Transilvania, principalul sponsor al echipei.

Ţenter, singurul antrenor care a adus trofee clubului clujean în ultimii 20 de ani, câştigând campionatul în 2011 şi Cupa României în acest an, a plătit pentru clasarea pe locul patru la finalul Ligii Naţionale, în locul său fiind preferat fostul “secund”, Mihai Silvăşan. Vicepreşedintele clubului U-BT Cluj, Mircea Cristescu, la rândul său subiectul unor zvonuri de înlocuire apărute în ultimele luni, a vorbit despre situaţia actuală de la echipă şi a explicat cum a fost promovat Silvăşan, fostul mare jucător al lui “U”, în postul de antrenor principal.

“Finalul de sezon a lăsat un gust amar. Din punct de vedere al rezultatelor nu putem spune că a fost foarte dramatic, a fost chiar ok pentru un prim an în care am câştigat Cupa României, dar nu am reuşit să jucăm finala campionatului. S-a dorit schimbarea şi asta s-a întâmplat. De două săptămâni s-a discutat despre o eventuală înlocuire pe banca tehnică, au fost mai multe variante, dar s-a ales aceasta pe care o cunoaşteţi. Aşa cum şi cu Marcel, în primii doi ani, am jucat două finale, una pierdută şi una câştigată, poate şi Silvăşan va avea un astfel de parcurs. El merită încredere şi o şansă din partea noastră, am considerat că e pregătit pentru o astfel de mutare şi nu putem decât să-i urăm succes”, ne-a spus actualul vicepreşedinte al clubului clujean.

Mircea Cristescu a recunoscut că există un risc în instalarea lui “Silvă” ca antrenor principal, fostul jucător al clujenilor neavând experienţă pe acest post, dar speră că timpul va dovedi că această alegere a fost una inspirată.

“De-a lungul anilor am adus antrenori de toate felurile şi, din păcate, nu am reuşit să obţinem trofeele pe care le-am vrut. Cred că se doreşte, cu Silvăşan, un proiect în care să consolidăm o trupă serioasă. Există, într-adevăr, un risc, cum este la absolut toată lumea, dar să sperăm că vom reuşi. La nivel de jucători, Dykes şi Adamovic rămân cu noi, la fel ca şi Rolland Torok, Kuti Nandor sau Tudor Jucan. Şi Kalnichenko mai are contract, dar rămâne să vedem ce se va întâmpla. Bugetul cred că va fi tot cam acelaşi (n.r.- peste un milion de euro), dar multă lume nu ştie, acesta e bugetul total al clubului. Aproximativ 300.000 de euro, poate chiar mai mult, sunt bani cheltuiţi colateral de echipa de seniori, dar toate aceste lucruri le vom discuta în curând”, a mai spus fostul preşedinte executiv al clubului.

Cristescu a comentat şi situaţia sa de la echipa clujeană, ultimele zvonuri apărute susţinând că el se va ocupa doar de problemele strict sportive. “M-am cam plictisit de zvonurile astea. Momentan, situaţia e aceeaşi. Sunt de 15 ani aici, se ştie ce am reuşit să fac şi ce nu în această perioadă, iar dacă se doreşte vreo schimbare, vom vedea, nimeni nu este de neînlocuit. În momentul în care nu o să mă mai identific cu ce va fi la club, s-ar putea să renunţ eu”, a precizat oficialul clujenilor.

Contactat de CJSport.ro, Marcel Ţenter a refuzat să comenteze subiectul plecării sale de la U-BT Cluj.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.