JSport.roJSport.ro

marcel tenterAntrenorul echipei de baschet masculin U BT Cluj-Napoca, Marcel Ţenter, a declarat că locul 2 ocupat de formaţia sa după prima fază a sezonului regulat reprezintă o “poziţie convenabilă” în clasamentul Ligii Naţional, însă doar locul 1 satisface pretenţiile clubului.

“Îţi doreşti întotdeauna să fii pe locul 1, nu suntem şi mai mult, ne aflăm la două înfrângeri în spatele locului 1, asta mă interesează, pentru că poziţia nu este atât de importantă în acest moment, ci doar poziţia care să îţi permită accesul în următoarea fază, care va stabili locul pentru play-off. Este o poziţie convenabilă, nu suntem mulţumiţi decât cu locul 1, întotdeauna aşa am fost la Cluj, asta ne-am dorit dintotdeauna şi pentru asta o să luptăm în continuare până la finalul campionatului”, a declarat Marcel Ţenter, la finalul meciului U BT Cluj-Napoca – BC Mureş 80-72, jucat sâmbătă seară la Cluj, din ultima etapă a primei faze a campionatului.

Căpitanul mureşenilor, Ousmane Barro, a fost întrebat la finalul meciului care a fost cel mai puternic adversar din această primă parte a Ligii Naţionale:

“Cred că Oradea. Au o echipă bună, foarte disciplinată, cu jucători altruişti, formează o echipă bună, într-adevăr”, a declarat Barro.

U BT a încheiat prima fază a Ligii Naţionale de Baschet Masculin pe locul 2 al clasamentului, cu 37 de puncte, două mai puţin decât liderul CSM Oradea. Podiumul a fost completat de Steaua Eximbank Bucureşti, în timp ce BC Mureş a încheiat pe 4.

Format nou

Amintim, începând cu această ediţie, Liga Naţională de Baschet Masculin se desfăşoară într-un nou format: primele şase clasate la finalul primei faze a campionatului joacă între ele, tur retur, într-o grupă valorică A, în timp ce următoarele şase clasate se întâlnesc în meciuri tur-retur în grupa valorică B.

Cele şase echipe din grupa valorică A şi primele două clasate din grupa valorică B vor intra în play-off, care va culmina cu finala campionatului, care va decide echipa campioană.

Meciurile din grupa valorică A debutează sâmbătă, 20 februarie, când U BT Cluj-Napoca va întâlni în deplasare SCM U Craiova. În celelalte două meciuri se vor întâlni CSU Sibiu – CSM Oradea şi Steaua Bucureşti – BC Mureş.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.