JSport.roJSport.ro
(c) sportuldoljean.ro
(c) sportuldoljean.ro

Baschetbalistul american Darius Hargrove, care a părăsit la mijlocul lunii ianuarie U BT Cluj Napoca, traversează o formă de zile mari la noua sa echipă, SCMU Craiova, unde a marcat peste 20 de puncte în toate cele patru meciuri de campionat disputate până acum.

În ultimul meci, disputat marţi seară, în etapa a 19-a din sezonul regulat al Ligii Naţionale, Hargrove a reuşit 23 de puncte în victoria echipei sale (94-83) în faţa CSU Sibiu. Americanul a fost şi de această dată cel mai bun marcator al meciului, cum s-a întâmplat şi în două din precedentele trei jocuri de campionat pe care le-a disputat de la sosirea sa la echipa olteană.

Sportivul pare să îşi fi recăpătat pofta aruncărilor de la 3 puncte, cu care făcea furori încă din perioada când evolua la Asesoft Ploieşti şi era piesă de bază în formaţia care a dominat baschetul masculin românesc în ultimii 15 ani. În meciul cu Sibiul, Hargrove a izbutit 4 aruncări de 3 puncte, din 6 încercări, procentaj 67%. Cu alte 2 aruncări de 2 puncte şi “7 din 7” la aruncări libere, a atins borna 23 de puncte.

Joacă mai mult

O explicaţie a numărului de puncte constant mai mare reuşit de baschetbalistul american la Craiova decât în ultima perioadă la Cluj este şi faptul că Hargrove evoluează mai mult într-un meci. Dacă la Cluj juca aproximativ 25 de minute pe partidă, antrenorul Marcel Ţenter fiind adeptul rotaţiei jucătorilor, la Craiova Hargove are o medie de 36 de minute pe meci în campionat.

Statistica evoluţiilor sale în Liga Naţională de la venirea la Craiova este edificatoare:
SCMU Craiova – CSU Sibiu (94-83): 23 de puncte, cel mai bun marcator al meciului, 39 de minute jucate.
CSM Oradea – SCMU Craiova (75-70): 22 de puncte, cel mai bun marcator al meciului, 36 de minute.
SCMU Criova – Dinamo Bucureşti (86-76): 27 de puncte, cel mai bun marcator al meciului, 34 de minute.
Gaz Metan Mediaş – SCMU Craiova (77-91): 22 de puncte, cel mai bun marcator al echipei, 35 de minute.

Medie: 36 de minute jucate şi 23,5 puncte per meci

A debutat în Cupă

Hargrove a marcat sub 20 de puncte doar în meciul său de debut la Craiova, pe 14 ianuarie, la doar o zi de la despărţirea de Cluj, când a reşit 17 puncte. Chiar şi aşa evoluţia sa a fost una spectaculoasă, înscriind 5 aruncări de 3 puncte.

Amintim, Darious Hargrove a evoluat două sezoane şi jumătate la U BT Cluj-Napoa dar pe 13 ianuarie 2016 clubul clujean a anunţat despărţirea de acesta.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.