JSport.roJSport.ro
Fostul căpitan al lui "U"-BT Cluj-Napoca este în prezent antrenor secund al echipei. Foto arhivă / u-bt.ro
Fostul căpitan al lui “U”-BT Cluj-Napoca este în prezent antrenor secund al echipei. Foto arhivă / u-bt.ro

Mihai Silvăşan, antrenorul secund al echipei de baschet masculin “U”-BT Cluj-Napoca, salută posibilitatea organizării unei grupe din cadrul Campionatului European de Baschet din 2017 la  Sala Polivalentă din Cluj, în condiţiile în care ediţia din 2015 a competiţiei a adus în oraşele gazdă mii de oameni la fiecare partidă.

“Ar fi un lucru extraordinar pentru baschetul românesc să se organizeze la Cluj un Campionat European masculin. Nu ştiu dacă v-aţi uitat în această vară la Campionatul European ce emulaţie a fost pentru public, au venit fani din Lituania, din Finlanda, au fost mii de oameni la fiecare meci, ceea ce este extraordinar! Ar fi un lucru fantastic şi pentru România, dar şi pentru Cluj să putem organiza măcar o grupă din viitorul Campionat European!”, a declarat Mihai Silvăşan, în prezent antrenor secund la “U” Mobitelco, citat de site-ul oficial al echipei.

Amintim, Federaţia Română de Baschet a aplicat recent, la fel ca alte patru ţări, pentru organizarea uneia dintre grupele Campionatului European de baschet masculin – Eurobasket 2017 în Sala Polivalenta din Cluj-Napoca, fiind pentru prima oara in istoria baschetului cand un oras din România ar putea găzdui o fază a acestei competiţii. Decizia Forului internaţional de baschet va fi anunţată după şedinţa din 12 decembrie 2015.

Ediţia din 2015 a Eurobasket s-a desfăşurat între 5-20 septembrie, fiind prima dată când competiţia a fost găzduită de mai multe ţări, Croaţia, Franţa, Germania şi Lituania. Finala a fost câştigată de Spania, împotriva Lituaniei, cele două echipe calificându-se la Olimpiada de Vară de la Rio de Janeiro din 2016. Inaugurat în 1935 Campionatul European de baschet se desfăşoară, începând cu 1947, din 2 în 2 ani. Din 2017 competiţia va avea loc o dată la patru ani.

“Meci greu la Rovinari”

Mihai Silvăşan a vorbit şi despre meciul pe care “U”-BT Cluj-Napoca îl va disputa sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 20, în deplasare cu Energia Târgu-Jiu. Meciul contează pentru etapa a 7-a din sezonul regulat al Ligii Naţionale de baschet masculin şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3.

“Va fi un meci foarte greu pentru noi, chiar dacă nu pare pentru că ei au o linie de clasament negativă, nu s-au descurcat prea bine până acum, însă noi nu trebuie să ne bazăm pe acest lucru. Am văzut cum au jucat în cupele europene, acum au două victorii, au practicat un baschet de calitate, sunt convins că va fi un meci foarte greu. Noi ne-am antrenat, zic eu, foarte bine toată săptămâna şi vom merge la Târgu Jiu să dăm tot ce avem mai bun din noi pentru a câştiga. Nu există probleme de lot, toată lumea este aptă de joc”, a declarat Silvăşan.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.