JSport.roJSport.ro

nationala baschet femininEchipa naţională de baschet feminin a României joacă sâmbătă seară la Cluj cu naţionala Bosniei Herţegovinei şi debutează în campania de calificare pentru Eurobasket 2017.

Jocul se va disputa de la ora 19, cu un sfert de oră înainte de El Clasico, Real Madrid şi Barcelona, meciul de fotbal urmărit la nivel internaţional de un mare număr de microbişti dar şi de iubitori ai sportului în general.

Staff-ul naţionalei României speră ca suprapunerea să nu afecteze prezenţa în număr ridicat a spectatorilor la Sala Polivalentă,

“Credem cu tărie că oraşul Cluj-Napoca are atâta potenţial, atâtea cunoştinţe şi atâta fidelitate pentru baschet şi credem că aşteptarea unui Real Madrid – Barcelona poate fi umplută cu un meci România-Bosnia Herţegiovina, nu credem sub nicio formă că fotbalul ne va distruge iar audienţa. Credem în puterea publicului de a umple Sala Polivalentă”, a declarat Traian Racu, team-manager al naţionalei României de baschet feminin.

Antrenorul naţionalei, Miroslva Popov, consideră că antrenează o echipă de calitate, superioară în acest moment Bosniei. “Bosnia e o echipă din Balcani, știu să joace baschet. Naționala lor de tineret a luat titlul european în acest an (în eșalonul valoric B, obținând ulterior promovarea în Divizia A, n.red). Acum au și ei generațții noi, ambițioase, dar cred că în momentul ăsta suntem mai buni ca Bosnia”, a menționat Popov.

El a declarat că Turcia este probabil favorita grupei din care face parte România, în timp ce tricolorele, Israel și Bosnia-Herțegovina se vor bate pentru locul 2.

“Dorim să obținem cât mai multe victorii acasă și un succes în deplasare”, a punctat antrenorul, care a subliniat că faţă de Bosnia, cele mai bune jucătoare din naţionala României evoluează în Euroleague, ceea ce reprezintă un avantaj.

Antrenorul Miroslav Popov, baschetbalista Gabriela Mărginean şi preşedintele FR Baschet, Horia Păun (de la stânga la dreapta).
Antrenorul Miroslav Popov, baschetbalista Gabriela Mărginean şi preşedintele FR Baschet, Horia Păun (de la stânga la dreapta).

Meciul la Cluj, dorință a noului căpitan

Naționala României va debuta în campania de calificare la Eurobasket 2017 cu un nou căpitan, Gabriela Mărginean, legitimată la Perfumerias Avenida Salamanca, născută la Cluj-Napoca.

Potrivit reprezentanților naționalei, sportiva este cea care a insistat ca partida să se dispute în orașul de pe Someș.

“Mă bucur foarte mult să jucăm în fața clujenilor și a familiei. Experiența de la Eurobasket 2015 din acestă vară ne-a ajutat să creștem și chiar dacă nu am câștigat niciun meci credem că ne-am dezvoltat jocul. E o onoare pentru mine să fiu căpitan, e prima oară când se întâmplă asta la senioare, erau jucătoare mai experimentate, deci sunt cu atât mai onorată. Sper să umplem sala, handbalul a reușit asta de două ori, noi nu avem rezultatele lor dar sper că oamenii vor veni la meci”, a declarat jucătoarea.

Din lotul naționalei României va face parte și o altă sportivă născută la Cluj, Florina Pașcalău, legitimată la Fila San Martino di Lupari.

Speră ca Clujul să găzduiască Eurobasket-ul masculin

Federația Română de Baschet a anunțat un parteneriat cu Banca Transilvania, care a devenit sponsorul oficial al echipei naționale de baschet feminin a României.

Președintele FRB, Horia Păun, a declarat că încă nu s-a luat o decizie cu privire la locurile de desfăşurare ale următoarele meciuri ale naționalei României de acasă din campania Eurobasket 2017 și decizia va fi luată de comun acord cu noul partener al naționalei.

Pe de altă parte Horia Păun crede că România şi Clujul pot găzdui Eurpobasket-ul din 2017 la masculin. “Suntem foarte optimişti, avem toate facilităţile, dar şi alţi competitori le au. Am marşat pe siguranţa oraşului, pe faptul că nu sunt conflicte etnice, nu sunt probleme religioase. Între candidate sunt şi ţări care au unele probleme de siguranţă. Mai este şi aspectul preţurilor la bilete, care sunt mai accesibile faţă de Finlanda, ca exemplu. Am arătat că este important ca publicul să se simtă bine şi avem restaurante, hoteluri, facilităţi, cultură, toate ingredintele specifice unui oraş european, care nu va dezamăgi”, a declarat Păun.

Amintim, Federaţia Internaţională de Baschet a admis candidatura României, care propune organizarea competiţiei, sau cel puţin a uneia dintre grupe, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Celelalte candidate mai sunt Turcia, Isarel, Finlanda şi Polonia.

Asta în condiţiile în care în 2015 Eurobasket s-a desfăşurat în patru ţări.

Încasările, donate pentru Colectiv, BT dublează suma

Reprezentanţii Federaţiei au reiterat faptul că încasările din bilete, care costă 10 lei şi pot fi găsite la casele de bilete ale Sălii Polivalente din Cluj-Napoca şi pe site-ul polivalentacluj.ro, vor fi donate pentru persoanele care au suferit după incendiul din clubul Colectiv şi pentru familiile acestora.

Luminiţa Runcan. director general adjunct al Banca Transilvania, a specificat că BT va dubla suma donată, cu o contribuţie proprie.

Lotul de 12 jucătoare pentru meciul cu Bosnia

Antrenorul Miroslav Popov a anunţat cele 12 jucătoare care vor face parte din lotul pentru meciul cu Bosnia. Alte 2 sportive au fost accidentate, Pavel şi Ferenczi, iar la altele 3 s-a renunţat, Demeter, Filip şi Cursaru.

Astfel, cele 12 jucătoare selecţionate sunt:

Annemarie Pârău (31 ani, PG, 1,70 m – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe)

Ana Ferariu (18 ani, PG, 1,74 m – Olimpia CSU Braşov)

Ancuţa Stoenescu (35 ani, SG, 1,74 m – UVG ICIM Arad)

Sonia Ursu (22 ani, SG, 1,77 m – CSU Alba Iulia)

Gabriela Irimia (25 ani, SF, 1,76 m – Olimpia CSU Braşov)

Andreea Olah (29 ani, SF, 1,83 m – CS Municipal Târgovişte)

Gabriela Mărginean (28 ani, PF, 1,83 m – Perfumerias Avenida Salamanca)

Claudia Pop (26 ani, SF, 1,82 m – Gernika Bizkaia)

Anca Şipoş (30 ani, PF, 1,85 m – Montbrison Feminines BC)

Adina Stoiedin (24 ani, PF, 1,87 m – Spirou Monceau Charleroi)

Florina Paşcalău (33 ani, C, 1,96 m – Fila San Martino di Lupari)

Alina Crăciun (22 ani, C, 1,92 m – Union Sportive La Glacerie)

 

 

 

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.