JSport.roJSport.ro
Dragan Petricevic se află la al patrulea meci pe banca echipei de baschet feminin a Universităţii Cluj
Dragan Petricevic se află la al patrulea meci pe banca echipei de baschet feminin a Universităţii Cluj

Dragan Petricevic a reuşit prima victorie de anvergură de la venirea sa pe banca echipei de baschet feminin a Universităţii Cluj, în faţa campioanei en-titre CSM Târgovişte.

Clujencele mai au o victorie pe teren propriu sub conducerea sa, însă în faţa echipei Municipal Satu-Mare, cu care majoritatea adversarelor fac scor, astfel că tehnicianul consideră că de-abia miercuri a fost consemnată cu adevărat prima confruntare “acasă”.

Universitatea Cluj a învins miercuri, 11 noiembrie, în etapa a 10-a din Liga Naţională de baschet feminin, CSM Târgovişte cu 87-79.

“Este foarte important, împotriva unui adversar de calibru – cu tot respectul faţă de eforturile celor de la Satu-Mare care continuă să joace baschet, dar ştiam că la meciul respectiv nu o să avem probleme – acesta a fost practic primul nostru meci acasă de la venirea mea. S-a văzut foarte clar că echipa a avut emoţii, a fost şi oră de seară, au venit şi suporterii care ‘ne-au purtat pe braţe’ prin încurajările lor, în întreaga repriză a doua”, a declarat noul antrenor al Universităţii Cluj, Dragan Petricevic.

“Felicit fetele, au demonstrat că au caracter şi nu e doar un clişeu – am citit cartea domnului Radu Paraschivescu despre clişee – au demonstrat caracter, încredere, am jucat bine două meciuri în deplasare cu echipele bune şi de la meci la meci am arătat o îmbunătăţire de joc. Am ştiut că eforturile depuse trebuie să se întoarcă şi în favoarea noastră şi dacă nu am câştigat acolo unde, cred eu, puteam să o facem, am reuşit în schimb azi, în faţa unei echipe foarte bune, campioana en-titre”.

Petricevic a felicitat echipa oaspete pentru a fi speculat avantajul unei bănci “mai lungi”, având mai multe alternative de schimbări comparativ cu formaţia clujeană. “S-a văzut pe statistică la sfârşitul primei reprize, la punctele marcate de baschetbalistele de pe bancă ele aveau 14 puncte şi noi numai 2”, a remarcat antrenorul. Proporţia nu s-a schimbat nici până la final, banca CSM-ului reuşind 16 puncte, iar a lui “U” doar 4 puncte.

“Apare o nouă echipă”

Noul antrenor al lui “U” speră că în timp publicul va umple Sala Sporturilor la meciurile formaţiei feminine de baschet şi anunţă că o nouă echipă cu care Clujul se va putea mândri este pe cale să se nască, chiar dacă va mai trebui să treacă timp, în opinia sa, până la a atinge măcar unele din performanţele care au făcut faimoasă echipa de baschet feminin din Cluj, de zece ori consecutiv campioană a României, 14 titluri naţionale per total.

“O să ne trebuiască ani ca să repetăm cel puţin un succes pe care l-au avut aceste ‘generaţii de aur’. Şi dacă astăzi s-ar fi întâmplat să pierdem în ultimele faze, publicul a văzut atunci când am recuperat, după care am condus, dăruire, spirit de luptă, a văzut că acestor jucătoare le pasă şi ştiu ce înseamnă Clujul baschetbalistic şi încercăm să menţinem această stare. Dacă va veni sau nu lumea (la meciuri, n.red.) depinde de oamenii din Cluj. Ei trebuie să recunoască faptul că mai apare o echipă, slavă Domnului sunt destule din Cluj care îi duc renumele cu mândrie prin ţară, dar a mai apărut o echipă care nu o să îl facă de râs niciodată”, a conchis antrenorul lui “U”.

Pentru Dragan Petricevic meciul cu CSM Târgovişte este al patrulea de la instalarea sa ca antrenor al echipei clujene, după ce în anterioarele meciuri “U” a pierdut cu Olimpia Braşov şi Universitatea Alba-Iulia şi o victorie pe teren prorpiu cu CS Municipal Satu-Mare.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.