JSport.roJSport.ro

sala-polivalenta-cluj-napocaRomânia şi-a depus candidatura pentru a găzdui, în anul 2017, o grupă de la Campionatul European de baschet masculin, meciuri care ar urma să se defăşoare în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

FIBA a răspuns pozitiv cererii federaţiei de la Bucureşti şi a precizat că România a fost inclusă pe lista ţărilor care şi-au exprimat intenţia de a organiza turneul final din 2017, alături de Turcia, Polonia, Finlanda şi Israel.

“Este un lucru extraordinar că FIBA ne-a aceptat oficial candidatura, în premieră, a unei grupe a Campionatului European de baschet masculin, Eurobasket 2017. Este o mare provocare atât pentru baschetul românesc, dar şi pentru România. Concurăm cu alte patru ţări de tradiţie în baschetul continental, dar suntem optimişti şi sperăm să aducem Eurobasket 2017 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Aşteptăm cu nerăbdare atât inspecţia FIBA, cât şi şedinta Board-ului forului european din data de 12 decembrie”, a declarat Horia Paun, preşedintele FRB, Horia Păun.

Ultima ediţie a Campionatului European a avut loc în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, meciurile fiind găzduite, în premieră, de patru ţări, Franţa, Croaţia, Germania şi Letonia, iar odată cu ediţia din 2017 competiţia majoră a Europei va avea loc odată la patru ani.

România a evoluat ultima oară la un turneu final în anul 1987.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.