JSport.roJSport.ro
foto: facebook/Sepsi Sic
foto: facebook/Sepsi Sic

Forul suprem al baschetului românesc a terminat de analizat evenimentele petrecute la partida BC Sepsi Sfântu Gheorghe-Universitatea Cluj, din etapa a 17-a a Ligii Naţionale de baschet feminin.

Potrivit raportului final întocmit de către Federaţia Română de Baschet (FRB), Universitatea Cluj nu a încălcat niciun regulament atunci când a preferat să se încălzească pe imnul Ţinutului Secuiesc, iar meciul s-a desfăşurat fără incidente, singurele fluierături auzindu-se, „timp de 20-30 de secunde”. Pe de altă parte, în acelaşi comunicat se arată că, „pe durata timpului regulamentar de joc, de la începutul acestuia şi până la fluierul final, cu foarte mici excepţii, galeria locală a avut o atitudine decentă”.

Mai jos aveţi întregul raport întocmit de către oficialii FRB, care speră că au pus capăt, astfel, speculaţiilor din jurul acestui meci. De asemenea, la finalul textului aveţi şi înregistrarea integrală a meciului disputat marţi.

“Federatia Romana de Baschet doreste sa mentioneze ca, din punct de vedere organizatoric si sportiv, niciuna dintre echipele participante in LNBF sau LNBM nu este obligata sa ramana dupa intonarea imnului Romaniei sa asculte vreun alt cantec al galeriei locale.

Conform rapoartelor suplimentare solicitate si primite de catre Federatia Romana de Baschet de la comisarul FRB, domnul Mihai Caraion, si de la arbitrul principal, domnul Marius Epure, reiese ca procedura din RGOC privind protocolul de la inceperea jocului a fost respectata, precizandu-se ca, dupa intonarea imnului Romaniei, arbitrul principal a fluierat 3 minute pana la inceperea jocului, echipa oaspete reluandu-si incalzirea, in vreme ce echipa gazda a ramas sa asculte si cantecul galeriei locale. Din rapoartele celor doi oficiali, reiese ca, dupa ce galeria locala a terminat sa cante a inceput sa fluiere si sa huiduie echipa oaspete timp de 20-30 de secunde. Tot din rapoartele respective reiese ca meciul a inceput la ora stabilita si nu s-au inregistrat incidente, derulandu-se in limitele regulamentelor.

Federatia Romana de Baschet a solicitat echipei organizatoare sa trimita inregistrarea jocului dintre ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe si Universitatea Cluj-Napoca, pentru a se putea face si o analiza video in cadrul Colegiului Central al Arbitrilor de Baschet (CCAB), Comisiei de Comisari (CC) si al Comisiei Centrale de Competitii, Legitimari si Transferuri (CCCLT), referitor la cele petrecute in Sala Sporturilor “Kati Szabo”.

Analizand materialele existente, CCCLT, CCAB si CC au constatat ca oficialii (arbitrii si comisarul) jocului la care se face referire au respectat protocolul dinaintea inceperii jocului, arbitrul principal Marius Epure fluierand 3 minute pana la startul partidei la putin timp dupa ce s-a incheiat intonarea imnului Romaniei, iar echipa Universitatii Cluj-Napoca si-a reluat incalzirea.

In urma vizionarii inregistrarilor reiese ca singurul moment regretabil in care oaspetele au fost huiduite pentru cateva zeci de secunde a fost inaintea inceperii jocului. Pe durata timpului regulamentar de joc, de la inceputul acestuia si pana la fluierul final, cu foarte mici exceptii, galeria locala a avut o atitudine decenta, incurajand aproape in permanenta echipa locala.

In acest sens, tinand cont de cele prezentate mai sus, Federatia Romana de Baschet precizeaza ca nu au fost incalcate regulamentele FRB la meciul la care se face referire.

Totodata, mentionam ca FRB militeaza pentru respectarea spiritului de fair-play si decenta in arenele sportive.”

Citiţi şi: VIDEO: Momentul în care baschetbalistele de la “U” Cluj au refuzat să asculte imnul Ţinutului Secuiesc la Sfântu Gheorghe

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.