JSport.roJSport.ro

IMG_6857_1200x800Cu un an înaintea primului meci din cadrul Campionatului European de baschet masculin, care va fi organizat şi în România, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a anunţat un obiectiv îndrăzneţ pentru naţionala lui Marcel Ţenter.

Oficialul FR Baschet îşi doreşte ca “tricolorii” să se califice în faza următoare a competiţiei, meciuri care vor avea loc în Turcia, ieşirea din grupe urmând să fie obiectivul principal al lui Vlad Moldoveanu şi al colegilor săi.

“Vor fi echipe puternice care vor veni la Cluj, ştim deja că una dintre Franţa, Spania, Lituania şi Serbia va fi la Cluj, iar o altă formaţie, din urna a doua valorică, în care se vor afla Grecia, Italia, Letonia şi Cehia, va fi a doua adversară a României anul viitor. Ne vom măsura forţele cu aceşti giganţi, iar obiectivele trebuie să fie îndrăzneţe întotdeauna. Trebuie să ne propunem ca obiectiv ieşirea din grupe, în aşa fel încât să putem merge mai departe, în faza finală de la Istanbul. Biletele pentru Eurobasket 2017 vor fi puse în vânzare la finalul lunii septembrie, urmând să demarăm acest proces pentru jocurile echipei României, pentru că nu ne vom cunoaşte adversarii decât în 22 noiembrie”, a declarat Horia Păun.

O grupă a Eurobasket 2017 se va desfăşura şi la Cluj, România urmând să dispute cinci meciuri în Sala Polivalentă, care va beneficia de încă 2.000 de locuri în plus până în luna august 2017.

“Suntem fericiţi că vom participa, dar suntem conştienţi că e o responsabilitate foarte mare. Ne va fi foarte greu, pentru că nu jucăm în mod constant cu forţe ale baschetului european şi ne va trebui o perioadă de timp ca să ajustăm tot ce trebuie ca să jucăm la acest nivel. Vor fi cel puţin patru echipe extraordinar de puternice anul viitor la Cluj”, a declarat, astăzi, şi antrenorul Naţionalei, Marcel Ţenter.

În centrul municipiului Cluj-Napoca a fost inaugurată o inscripţie specială cu Eurobasket 2017, care va rămâne acolo până la finalul competiţiei de anul viitor, programată între 31 august şi 17 septembrie.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.