JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a pierdut şi returul cu Donar Groningen, 72-92 (17-13, 26-23, 14-22, 15-34) din faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup.

Ca şi în derby-ul cu CSU Sibiu, jucătorii lui Mihai Silvăşan au căzut în ultimele două sferturi, dar se pot califica în optimile Europe Cup dacă vor câştiga cele două meciuri rămase pe teren propriu.

Primele două sferturi ale jocului din Olanda au fost controlate aproape total de către clujeni, Lapornik arătându-şi clasa de la distanţă. Doar o aruncare de la trei puncte a ratat jucătorul sloven, iar diferenţa la pauza mare a fost făcută chiar de procentajul mai bun al clujenilor din spatele semicercului, 43-36 pentru U-BT.

În faţa unei săli pline la Groningen, clujenii au avut serioase probleme în sfertul al treilea pe faza ofensivă, iar cum nu au excelat nici în defensivă gazdele au trecut la conducere după şapte minute, 52-51. Olandezii au menţinut avansul minim şi la intrarea în ultimele 10 minute, 58-57, perioadă în care avea să se decidă învingătoarea.

Cu americanul Brandyn Curry în formă mare, Donar s-a dus la cinci puncte după patru minute, iar clujenii trebuiau să alerge după adversar aşa cum nu au făcut-o deloc în acest meci. Mult mai eficienţi de la distanţă în ultimele minute, gazdele s-au dus şi la 11 puncte, un handicap mult prea mare pentru a mai putea fi remontat de către U-BT.

În cele din urmă s-a terminat 92-72 pentru olandezi, dar cu un scandal în urma căruia Mihai Silvăşan a primit fault tehnic. În ultimele secunde, Nandor Kuti a refuzat să mai joace şi a lăsat mingea la trecerea timpului, însă Bruinsma a interceptat-o rapid şi a mai înscris două puncte pe “sirenă”. Acest lucru l-a deranjat extrem de tare pe Silvăşan, care a intrat în teren şi l-a acuzat pe jucătorul gazdelor de lipsă de fair-play.

Lucrurile s-au calmat după câteva minute, iar U-BT se întoarce la Cluj cu gândul la optimile Europe Cup, acolo unde mai poate ajunge dacă va câştiga meciurile cu Keravnos şi Mons de pe teren propriu.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.