JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a câştigat meciul cu Timba Timişoara, 97-80 (21-18, 29-22, 23-12, 24-28), care a contat pentru etapa a 13-a a Ligii Naţionale de baschet masculin.

Jucat în devans pentru ca ardelenii să aibă timp să pregătească un meci din cupele europene, jocul din Sala Polivalentă a avut mai degrabă o atmosferă de vacanţă. După partidă, însă, lucrurile au devenit extrem de serioase, Justin Gray şi Vaidas Kariniauskas urmând să părăsească echipa.

Dacă lui Gray i s-a terminat contractul făcut doar până la finalul lunii decembrie, lituanianul va fi dat afară. “Lui Gray îi mulțumim din suflet că a fost alături de noi, este un băiat extraordinar, un caracter foarte bun și un jucător care înțelege baschetul. Ne-a ajutat în felul lui, chiar dacă din punct de vedere statistic nu s-a văzut foarte mult. Îi mulțumesc și îi doresc succes în continuare. În al doilea rând, vreau să anunț că în cel mai scurt timp ne vom despărți și de Vaidas Kariniauskas, pe el îl vom înlocui. Nu e plăcut să facem asta, însă trebuie să luăm deciziile pe care credem că trebuie să le luăm pentru viitorul echipei. Îi mulțumesc și lui pentru efortul depus la această echipă, el a făcut parte din echipa campioană și ne-a ajutat să ne îndeplinim obiectivele anul trecut, îi urez și lui multă baftă și succes pe mai departe! Vom aduce un înlocuitor, încă nu îi știm numele, avem ceva variante și vom anunța în scurt timp”, a spus antrenorul clujenilor, Mihai Silvăşan.

De menţionat că atât Gray, cât şi Kariniauskas au evoluat în meciul din această seară, cei doi înscriind cinci, respectiv patru puncte. Silvăşan şi-a odihnit cu Timba, însă, atât timp cât l-a „lăsat” scorul, jucătorii de bază, astfel că Nandor Kuti, Andrei Mureşan şi Adomas Drungilas au fost singurii cu peste 20 de minute bifate în acest meci. Cei trei au jucat cu aproape 20 minute mai mult decât au făcut-o, în total, Barro, Kromah, Watson şi Sakic, U-BT părând să fie mereu în contol, chiar şi în minutele în care Timba conducea pe tabelă.

Timişorenii au cedat odată cu trecerea timpului, iar după minutul 25 nu au mai pus deloc în pericol victoria clujeană. Superiori la toate capitolele din punct de vedere statistic, „studenţii” i-au avut pe Kuti şi Drungilas, cu 15, respectiv 14 puncte, cei mai buni marcatori şi vor intra în noul an cu trei puncte peste ocupanta locului secund în clasament.

Următorul meci pentru U-BT va fi în 4 ianuarie, la Piteşti, joc care va conta pentru etapa a 12-a.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.