JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a câştigat, cu foarte mari emoţii, meciul din deplasare cu SCMU Craiova, 75-74 (20-12, 19-17, 27-24, 9-21), din etapa a 19-a, intermediară, a Ligii Naţionale.

Ardelenii au controlat timp de 30 de minute jocul de la Craiova, perioadă în care au condus şi cu 18 puncte pe tabelă, însă au făcut un sfert patru de coşmar, oltenii având un avantaj de trei puncte cu un minut şi jumătate înainte de final.

Gazdele au început tare meciul de miercuri seara şi au condus cu 5-0 după un minut şi jumătate. Burlacu şi colegii săi aveau, însă, să mai înscrie doar şapte puncte până la finalul primelor 10 minute, U-BT demonstrând că nu degeaba este liderul detaşat al campionatului.

În sfertul al doilea, ardelenii au reuşit să conserve avantajul luat după prima parte a meciului, cel mai interesant moment fiind debutul în echipa clujenilor a noii achiziţii, lituanianul Vaidas Kariniauskas. Acesta a obţinut dreptul de joc chiar înaintea startului partidei, iar Mihai Silvăşan a ţinut să-l vadă la lucru pe cel care are la activ meciuri în Euroligă, anul trecut participând cu ţara sa şi la Jocurile Olimpice de la Rio.

Sfertul al treilea a fost controlat autoritar de către clujeni, care au avut şi 18 puncte avans pe tabelă, 51-33, însă un parţial de 10-1 al craiovenilor la începutul sfertului patru a „strâns” scorul la doar două posesii.

Profitând de degringolada instalată în rândul clujenilor, SCMU Craiova a reuşit chiar să treacă la conducere graţie unui coş de trei puncte, imediat Cătălin Burlacu ducându-şi echipa la 74-71, cu un minut şi jumătate înainte de final. O „triplă” a lui Rasic a egalat scorul, iar o liberă marcată de Dykes, cu şapte secunde rămase de joc, a stabilit scorul final, 75-74 pentru U-BT.

Cu 25 de puncte marcate, Vlad Moldoveanu a fost, din nou, cel mai bun baschetbalist de pe teren, noul transfer al clujenilor, Kariniauskas, evoluând aproape 12 minute, perioadă în care a înscris două puncte.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.