JSport.roJSport.ro

U-Banca Transilvania Cluj a pornit cu dreptul şi în grupa 1-6, câştigând, cu destule emoţii însă, meciul cu CSM Oradea din deplasare, 84-79 (30-22, 20-12, 20-25, 14-20). „Studenţii” au avut şi 21 de puncte avans în sfertul al treilea, orădenii reuşind să se apropie la doar trei puncte într-un final care a asigurat suspansul.

Jucătorii pregătiţi de Mihai Silvăşan au început tare meciul de la Oradea şi au dictat în permanenţă ritmul jocului. Moldoveanu, Dykes şi ceilalţi componenţi ai lui U-BT au avut avantaje de 14 puncte în primul sfert şi chiar de 18 în sfertul al doilea, demonstrând că nu întâmplător ocupă primul loc în clasament, la o distanţă apreciabilă de poziţia secundă.

La pauza mare, scorul arăta 50-34 pentru clujeni, care au avut şase aruncări în plus faţă de orădeni de la linia de trei puncte, 10 recuperări mai mult, dar şi un Dykes de neoprit, autor a 18 puncte în aproape 17 minute petrecute pe parchet.

Sfertul al treilea, deşi a fost început bine de către U-BT, care a pus şi 21 de puncte între ea şi formaţia orădeană, a continuat prost pentru clujeni, care s-au trezit, la un moment dat, că mai au doar şapte puncte avans. Acelaşi Dykes a ieşit la rampă atunci când echipa sa avea mai mare nevoie, iar înaintea ultimului sfert „studenţii” conduceau cu 11 puncte, 70-59.

Cu moralul echipei care vine din spate, CSM Oradea a continuat să pună o presiune mare pe formaţia clujeană şi în ultimele 10 minute, apropiindu-se la doar o singură posesie de U-BT. Ba mai mult, elevii lui Cristian Achim au avut şi şansa de a egala scorul pe tabelă în două rânduri, însă în cele din urmă clujenii au reuşit să gestioneze avansul mic avut pe finalul partidei şi au câştigat, cu 84-79, şi al patrulea meci împotriva orădenilor din acest sezon, trei dintre ele jucate în deplasare.

Dykes a fost MVP-ul jocului, marcând 29 de puncte, Rasic şi Moldoveanu, cu 21, respectiv 19 puncte, urmându-l pe american, Filip Adamovic fiind “străinul” înlocuit în acest meci de Kariniauskas.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.