JSport.roJSport.ro
foto: u-bt.ro
foto: u-bt.ro

Echipa clujeană de baschet masculin U-Banca Transilvania a pierdut la o posesie, 90-93, meciul tur cu Muratbey Uşak, din turul II preliminar al Ligii Campionilor. “Studenţii” au ratat egalarea la ultima fază, preferând o aruncare de la trei puncte în schimbul unui coş de două puncte.

Meciul de la Uşak a stat sub semnul echilibrului pe toată durata celor patru sferturi, turcii având aproape în permanenţă un mic avans. După pauza mare, gazdele au beneficiat şi de 10 puncte în faţa elevilor lui Mihai Silvăşan, însă la începutul sfertului al patrulea clujenii au reuşit să treacă la conducere.

Două coşuri de trei puncte ale turcilor i-au adus pe aceştia din nou la două posesii peste U-BT, însă ardelenii au întors din nou scorul în favoarea lor, cele două echipe mergând apoi cap la cap până în ultimele 20 de secunde. Un coş cu fault al lui Ousmane Barro nu a fost urmat şi de punctul de la “libere”, U-BT ratând egalarea la 91. După două puncte ale turcilor, oaspeţii au preferat, la ultima fază, să forţeze o remiză în locul unei înfrângeri la un punct, Pustozvonov ratând, însă, de la linia de trei puncte.

S-a terminat 93-90 pentru Uşak, Kyndall Dykes, 22 de puncte, fiind cel mai bun marcator al clujenilor, cei care au irosit, în schimb, jumătate dintre aruncările libere.

Returul dintre U-BT Cluj şi Muratbey Uşak va avea loc joi, de la ora 20:00, în Sala Polivalentă, învingătoarea acestei duble manşe urmând să se califice în grupele Ligii Campionilor.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Ar fi o performanţă pentru baschetul românesc accederea a două echipe în grupele Ligii campionilor, acolo unde vom vedea la muncă jucători de valoare. Ambele echipe româneşti au jucat cu emoţie, ratările făcând să fie strânse partidele retur. Şanse de calificare sunt, rămâne ca băieţii lui Silvăşan să joace la adevărata lor valoare şi, ajutaţi de “tribună”, să obţină o victorie de prestigiu, la cel puţin patru puncte diferenţă. Clujul aşteaptă să vadă echipe europene de top.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.