JSport.roJSport.ro

IMG_1820Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj-Napoca pare principala favorită la ocuparea primei poziţii la finalul sezonului regulat. Ardelenii mai au, teoretic, două meciuri grele până la sfârşitul acestei prime părţi a campionatului, unul dintre ele abia în ultima etapă, pe teren propriu, lucrurile putând fi deja rezolvate în favoarea clujenilor până la acea dată.

Trupa lui Marcel Ţenter se află într-o poziţie extrem de favorabilă în acest punct al sezonului, U-BT reuşind două victorii mult mai clare decât se aştepta orice fan al baschetului în faţa Stelei, pe care tehnicianul clujenilor o considera, acum o săptămână, principala contracandidată la titlul de campioană. În acest moment, „studenţii” se află pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte, 27, cu CSM Oradea, însă au şi avantajul rezultatelor directe.

Din cele şase meciuri rămase de disputat, patru sunt pe teren propriu, cu BC Timişoara, Energia Târgu Jiu, Phoenix Galaţi şi BC Mureş, în timp ce partidele cu BCM Piteşti şi SCMU Craiova vor avea loc în deplasare. Dacă întâlnirile cu bănăţenii şi moldovenii nu ar trebui să le pună mai deloc probleme lui Dykes şi colegilor săi, în duelul cu Energia Târgu Jiu clujenii pornesc de asemenea clar favoriţi. Gorjenii au un parcurs perfect în cupele europene, însă eforturile de acolo şi-au pus din plin amprenta în Liga Naţională, Energia având mai multe înfrângeri decât victorii până acum.

Cu un program infernal în ultimele etape, BCMU Piteşti are şanse infime de a mai prinde un loc între primele şase echipe, astfel că la ora duelului contra clujenilor pe argeşeni o victorie s-ar putea să nu-i mai ajute deloc. Singurele două dueluri dificile ar fi la Craiova, acolo unde Darius Hargrove ar putea avea o ambiţie în plus în faţa foştilor săi colegi, şi cu BC Mureş, în ultima etapă, în condiiţile în care, însă, şi “vecinele” de clasament ale lui U-BT vor juca, de asemenea, între ele.

De menţionat că, înainte de play-off, va urma o a doua parte a sezonului, acolo unde participă într-un minicampionat primele şase echipe de la finalul sezonului regulat, cu punctele strânse până atunci, noutatea principală a acestui an competiţional. La fel se va întâmpla şi între echipele de pe locurile 7-12, după disputarea meciurilor tur-retur, pe baza clasamentului realizat doar în urma acestor 10 partide din fiecare serie, urmând să fie stabilită ordinea meciurilor din play-off.

Play-out-ul nu se va mai disputa, ultimele două clasate de la finalul minicampiontului ce se va desfăşura în perioada 20 februarie-6 aprilie urmând să retrogradeze.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.