JSport.roJSport.ro

Baschetbalistele de la Universitatea Cluj s-au calificat la turneul „Final 8” al Cupei României, după ce au câştigat şi meciul retur cu ICIM Arad, 60-51 (17-8, 17-19, 10-16, 16-8), din optimile competiţiei. Elevele lui Dragan Petricevic aveau nevoie să nu piardă la o diferenţă mai mare de 13 puncte, însă au reuşit chiar să învingă, ajungând la turneul final în stil de mare echipă.

Clujencele au început meciul de la Arad exact la fel cum au terminat partida tur, astfel că s-au distanţat rapid pe tabelă. Agresive în apărare şi inspirate în faza de atac, inclusiv din spatele liniei de trei puncte, Mandache şi colegele sale au încheiat primele 10 minute cu un avans de nouă puncte.

Gazdele au jucat ceva mai bine în sfertul doi, marcând de două ori mai multe puncte decât în prima secvenţă a meciului, însă Universitatea nu a slăbit ritmul aproape deloc şi a intrat la vestiare cu un avans de şapte puncte, 20 per totalul celor două manşe.

Sfertul al treilea a semănat cu primul, doar că rolurile s-au inversat de această dată, clujencele fiind cele care au găsit mai greu drumul spre coş, avansul de pe tabelă topindu-se la doar un punct, 44-43, înaintea ultimului sfert. Totuşi, cu avantaj de 14 puncte la general, „U” era echipa favorită la calificarea directă la turneul „Final 8”. Calculele nu au fost date peste cap în ultimele 10 minute ale meciului, perioadă pe care ardelencele au dominat-o clar, reuşind să aibă un avantaj şi de 11 puncte.

În cele din urmă, s-a terminat 60-51, Andra Mandache, cu 18 puncte, fiind cea mai bună marcatoare a Universităţii. Lupta pentru trofeul Cupei României, la care vor participa alte şapte formaţii, se va da în a doua săptămână a lunii februarie, gazda turneului final urmând să fie stabilită marţi.

Echipe calificate la turneul “Final 8”

Sepsi Sfântu-Gheorghe (nu a jucat în optimi)

CSM Târgovişte (nu a jucat în optimi)

BC Sirius Tg. Mureş

“U” Cluj

Olimpia Braşov

Phoenix Galaţi

CSM Satu Mare (lucky-loser)

CSBT Alexandria (lucky-loser)

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.