JSport.roJSport.ro

Echipa feminină de baschet Universitatea Cluj nu va mai fi pregătită de Dragan Petricevic. Antrenorul bosniac din ultimele două sezoane ale „studentelor” şi-a anunţat plecarea de la echipă luni la prânz, principalul motiv fiind lipsa unei susţineri financiare care să o facă pe „U” să repete cel puţin performanţa de anul trecut.

Bugetul clubului este, în acest moment, redus cu aproape 60% faţă de sezonul trecut, potrivit directorului executiv Liviu Alexa, iar Petricevic va pleca şi pentru că nu îşi poate ţine o promisiune făcută după pierderea finalei cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

„Imediat după acea finală am postat pe Facebook că nimeni nu o să ne mai taie plasa de la coş. Eu nu pot să susţin această promisiune şi consider că e cel mai moral să nu mai stau. Sunt un om care doreşte performanţe şi un om care simte o răspundere pentru publicul minunat pe care l-am avut, pentru că şi acum îmi face pielea de găină imaginea cu sala plină din finală. Este o pierdere pentru mine, ştiam că situaţia financiară va duce la o diminuare a bugetului şi la o diminuare a puterii echipei, iar plecarea mea este mai utilă acestui proiect, care trebuie să continue. Nu se poate continua, însă, la nivelul la care am fost, iar eu sunt adeptul pasului înainte şi al performanţei”, a declarat Petricevic, vicecampion cu Universitatea Cluj în sezonul precedent.

Unul dintre cei mai iubiţi antrenori de către suporterii lui „U” a explicat că despărţirea de Cluj este una tristă, dar că îl va ajuta în continuare pe Liviu Alexa în conturarea unei echipe pentru sezonul viitor, actualul director executiv al Universităţii luând decizia, într-un final, de a rămâne lângă “U”, deşi a fost la un pas să renunţe şi el.

„Când am plecat de la Timişoara acum doi ani am crezut că nu poate exista o despărţire mai tristă, dar iată că se poate. Este acelaşi sentiment, în care nu ştiu cât de mult pierde Clujul, dar ştiu că eu voi pierde relaţia cu oamenii foarte dragi pe care i-am găsit aici. Îi mulţumesc lui Liviu că rămâne, iar acest lucru cred că este un câştig al Clujului baschetbalistic. Mă bucur că el rămâne şi că va continua suficient de bine susţinut încât echipa să aibă o legătură cu vârful. Din păcate, nu s-a putut mai mult şi eu consider că am pierdut din punct de vedere uman, iar asta mă marchează cel mai mult. Nu am reuşit să strângem un număr suficient de sponsori cât să mergem cu echipa în cupele europene, la nivelul la care îl vrem, şi să ne batem la titlu. Am considerat că le suntem datori celor 3.000 de oameni care au umplut sala în finală şi să le oferim cel puţin o nouă şansă de a ataca titlul”, a mai spus Dragan Petricevic, care nu a decis încă ce va face din următorul sezon.

Plecarea acestuia de la „U”, coroborată cu retragerea unor sponsori, a fost o lovitură pentru Alexa, însă actualul director executiv trage speranţe că va reuşi să mărească bugetul echipei până la startul sezonului.

„Eu nu pot să-i ofer lui Dragan un proiect aşa cum ni l-am dorit amândoi, pe măsura realizărilor de anul trecut. Am hotărât, de comun acord, că cel mai bine e ca el să urmeze un alt parcurs, pentru că e un antrenor extraordinar, în vârf de carieră. Noi nu putem să sperăm la titlu pentru că se întâmplă nişte lucruri în acest oraş. Am stat mult în cumpănă dacă să plec şi eu şi eram cât pe ce să o fac, pentru că am zis că eu vin şi plec cu Dragan. Dar el mi-a explicat ceva despre acest sport şi mi-a spus că cel mai important în baschet e să fii constant. Nu o să plec, dar proiectul nu mai poate fi susţinut la aceeaşi cotă, pentru că aproximativ jumătate dintre sponsori au plecat. De două săptămâni îmi vine să plâng de ciudă pentru că pierd un prieten enorm, Clujul pierde un mare antrenor, dar am ajuns la concluzia că e mai bine aşa. Nu putem merge la un nivel mai jos cu un asemenea antrenor. Bugetul s-a diminuat cu 50-60%, dar de două săptămâni nu am linişte, o să mai anunţăm trei-patru sponsori în curând şi încerc să refac cifra de 50 de sponsori. Mai mult decât asta, însă, plecarea lui Dragan se datorează chinului cu care am ţinut anul acesta echipa. Cu aceşti 50 de sponsori a trebuit să mergem pe sârmă. Cu tot respectul pentru ei, unii au mai întârziat la plată, iar dacă întârziau şase-şapte se întârzia plata salariilor. Nu mai puteam duce în tensiune şi anul viitor, am încărunţit amândoi încercând să explicăm unui vestiar, care a înţeles până la urmă sistemul nostru, de ce trebuie să meargă mai departe, un vestiar care a fost unit pe ideea de «U», nu de «cash». Dar să mai duc încă un an ca anul trecut nu cred că mai am forţa sufletească şi nervii necesari. Ne limităm le ce putem semna sau resemna cu anumite jucătoare, vedem ce va aduce această vară. «U» Cluj nu are niciun obiectiv pentru sezonul viitor, toţi ar trebui, care iubim pe «U», să avem un singur obiectiv, susţinerea acestui brand”, a declarat şi Liviu Alexa.

Antrenorul principal al lui „U” Cluj în următorul sezon va fi Milan Medvedj, fostul „secund” al lui Petricevic la echipa clujeană.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.