JSport.roJSport.ro

Echipa de baschet feminin Universitatea Cluj s-a retras din Liga Europei Centrale, competiția europeană în care ”studentele” urmau să debuteze săptămâna viitoare.

Oficialii clubului clujean au ajuns la concluzia că situația financiară nu le permite participarea în CEWL, mai ales că organizatorii au mai adăugat o echipă în grupa B în care era ”U”, pe ICIM Arad, automat crescând și mai mult costurile.

În plus, cum acea formație introdusă ulterior era tot din România, făcea ca Liga Europei Centrale, ce era alcătuită, în total, din nouă echipe, să aibă la start cinci din Liga Națională de baschet feminin.

”Nu ne permitem să facem cheltuieli fără să existe vreun rost. Am ajuns la concluzia că e bine să nu participăm în acest sezon, deși am fi vrut. Noi am crezut că va fi o competiție cu mai multe echipe europene, dar formatul a diferit mult de anii trecuți. Așa, cu cinci echipe din România, era un fel de mini ligă și am considerat că nu poate fi un punct de atracție pentru suporteri. Înscrierea propriu-zisă a Aradului nu ne-a deranjat, ne-a deranjat că a fost adăugată o echipă în grupa noastră după anunțarea programului inițial, iar o echipă în plus înseamnă încă două meciuri și o creștere a costurilor. Mai apoi, nu am găsit înțelegere la echipa germană Maburg ca să devanseze cu o zi meciul de la finalul lunii noiembrie, pentru ca noi să putem cumpăra bilete de la o companie low-cost, la prețuri foarte avantajoase. Sigur, au motivele lor pentru care nu au fost de acord, dar noi ar fi trebuit atunci să mergem cu o cursă regulată, iar prețul la bilete era de cinci ori mai mare. Aceste motive, plus situația în care noi ne aflăm, cu un lot restrâns numeric, ne-a facut să anunțăm Federația Română de Baschet de retragerea noastră, căreia vreau să-i mulțumesc pentru înțelegere, iar Federația Română a anunțat Federația Cehă, organizatoarea Ligii Europei Centrale”, ne-a spus antrenorul echipei clujene, Dragan Petricevic.

Astfel, ”U” va mai juca doar în Liga Națională în această toamnă, următorul meci fiind programat vineri, de la ora 18:00, în deplasare la ICIM Arad. ”Vreau să asigur pe toată lumea că Universitatea Cluj e un partener serios în continuare, dar chiar nu putem să facem ceva ce e mult peste posibilitățile noastre financiare. Iar, la început, această competiție nu se anunța așa”, a conchis antrenorul bosniac al clujencelor.

În Liga Europei Centrale au mai rămas patru echipe din România, ICIM Arad, CSM Satu Mare, CSU Alba Iulia și Olimpia Brașov, existând, în prima fază, două grupe a câte patru echipe.

Joma - JSport.roJSport.ro

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.