JSport.roJSport.ro

DSC_0641-2Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) anchetează dispariţia unei sume de un milion de euro din conturile Federaţiei Române de Fotbal (FRF), primite de la FIFA în perioada 2010-2012.

În acest caz au fost chemaţi la sediul DIICOT Bucureşti preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan şi fostul arbitru internaţional, Patriţiu Abrudan. Cei doi au fost chemaţi să dea explicaţii în calitate de martori, Mureşan fiind membru în Comitetul Executiv al FRF până în 2010, iar Abrudan, care a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al FRF, a fost în Comitetul Executiv până în 2009.

„Am fost sunat vineri de o doamnă procuror şi mi s-a spus că sunt invitat ca martor, fără să-mi precizeze cauza. Eu sunt străin de această cauză, din presă am aflat şi eu, dar în conturile mele şi ale CFR-ului nu au intrat niciun ban. M-am tot gândit şi nu-mi pică fisa despre ce dosar e vorba. Cert este că eu am fost în Comitetul Executiv până în ianuarie 2010”, a spus Mureşan la intrarea în sediul DIICOT.

“Procurorul vrea să se convingă de anumite chestiuni ale gestionării Federației și sigur că eu, în calitatea mea, că am fost chemat ca martor, o să trebuiască să răspund pentru perioada în care am avut mandat în Comitetul Executiv, 2005-2009”, a spus şi Patrițiu Abrudan, pentru Digi24.ro.

DIICOT încă nu a oferit o poziţie oficială în acest caz, în care sunt aşteptate la audieri mai multe persoane care au făcut parte din Comitetul Executiv în ultimii ani.

UPDATE

Iuliu Mureşan a fost audiat aproape o oră, iar la ieşire a spus că i-a fost greu, în faţa procurorilor, să-şi aducă aminte anumite fapte care nu îl priveau chiar direct pe el. Potrivit Prosport, anchetatorii vizează mai multe ilegalităţi privind construcţia bazei sportive de la Buftea, care s-a făcut inclusiv cu fonduri de la FIFA, inaugurată în 2011.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.