JSport.roJSport.ro

Noul antrenor al Universităţii Cluj, Bogdan Lobonţ, s-a întâlnit joi dimineaţa, la Cluj Arena, cu viitorii săi elevi.

Anunţat ieri drept înlocuitorul lui Mircea Cojocaru, cel supranumit „Pisica” va sta efectiv pe bancă din 2019, dar se va ocupa de tot ce înseamnă „U” Cluj încă de astăzi.

Lobonţ a ţinut o scurtă şedinţă în vestiar, după care a anunţat că se va concentra doar pe ce are de făcut la Cluj, astfel că va renunţa atât la colaborarea cu echipa naţională, cât şi la cea avută cu AS Roma. Pentru Lobonţ, “U” Cluj are ceva din spiritul Barcelonei, echipă care a adoptat sloganul “mai mult decât un club”.

„Sunt bucuros că încep această aventură de antrenor în România, că o încep alături de U Cluj. Nu mi-a fost greu să mă decid, pentru că am văzut ce potenţial are clubul, ce jucători are, cu nişte suporteri minunaţi şi cred că Universitatea este mai mult decât o echipă de fotbal. Sunt convins că împreună vom reuşi să facem lucruri extraordinare. Presiunea este peste tot, dar pot să vă asigur că împreună, zi de zi, vom lupta ca să aducem rezultate”, au fost primele cuvinte ale lui Lobonţ din postura de antrenor.

Acesta a semnat pe doi ani şi jumătate cu „U” Cluj şi se va ocupa de tot ce înseamnă clubul “studenţesc”, începând cu grupele de copii şi juniori.

„Acolo este rădăcina şi trebuie să ne concentrăm cât mai mult pe rădăcină. Am urmărit toate meciurile Universităţii Cluj şi sunt convins că echipa are potenţial, talent. De altfel, potenţialul echipei m-a convins să vin aici pentru că, repet, U este mai mult decât o echipă de fotbal”, a mai spus Lobonţ, înainte de a se fotografia cu noul său şef, managerul Ioan Ovidiu Sabău.

„Lobonţ e un băiat foarte bine pregătit, meticulos şi nu a fost uşor să accepte de la prima discuţie. E foarte atent la detalii şi îşi doreşte foarte mult să aibă realizări. Eu sunt aici să îl susţin, mi-am asumat, răspund de această decizie şi cred că astfel de oameni trebuie să conducă fotbalul românesc. A fost primit foarte bine în vestiar, cu multă linişte, pentru că are în jur de 80 de meciuri în echipa naţională”, a declarat şi Sabău.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.