JSport.roJSport.ro

CFR Cluj a ieşit din insolvenţă marţi, iar preşedintele Iuliu Mureşan a vorbit, în această dimineaţă, despre perioada următoare la clubul din Gruia.

Feroviarii vor lupta din nou pentru titlu, iar acţionarii au pregătit un buget de „şapte-opt milioane de euro”, potrivit oficialului clujean.

În acest sens, au fost anunţate trei transferuri în lotul de jucători, Alexandru Vlad, de la Dnepr, Marius Coman, de la Academica Clinceni, jucător care se încadrează în regula U21, şi Urko Vera, de la Mirandes, fost la Athletic Bilbao, alţi patru urmând să mai vină până la plecarea în cantonamentul din Slovenia. De asemenea, în conducerea clubului vor mai veni alţi patru membri, printre care Bogdan Mara, Răzvan Zamfir şi Marius Bilaşco.

„În următoarea perioadă trebuie să convocăm Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), să o reînfiinţăm, iar apoi se va face un Consiliu de Administraţie alcătuit din trei sau cinci membri, în care sigur voi fi eu şi Marian Băgăcean. Vor veni oameni noi atât în Consiliul de Administraţie cât şi în staff-ul administrativ al clubului, printre care Mara, Zamfir şi Bilaşco, dar şi un fost arbitru. Ieşirea din insolvenţă a fost un obiectiv foarte important, a fost poate mai greu decât câştigarea campionatului. M-am temut, sincer, că vom intra în faliment, însă când au început discuţiile cu noii investitori mi-a dispărut această teamă. Speram că ieşim din insolvenţă la momentul în care am intrat, pentru că poate plecam de la CFR dacă nu aveam această speranţă. Oricum, nu regret decizia de intrare în insolvenţă pentru că am salvat clubul”, a declarat preşedintele clujenilor.

Reunirea lotului va fi în 9 iunie, deocamdată singurul cantonament fiind programat în Slovenia, între 24 iunie şi 7 iulie, însă nu e exclusă o altă perioadă de pregătire în străinătate până la plecarea spre Maribor. La reunirea de săptămâna viitoare nu vor fi prezenţi sigur Tînc, Larie, Bud, Ruiz şi Gomelt, ultimul putând să revină doar dacă Bari va decide să îl împrumute din nou.

De asemenea, Mureşan a anunţat că vor mai fi câţiva jucători care vor pleca, dintre cei care sunt sub contract cu clubul, însă aceştia vor fi anunţaţi doar după reunire, atunci când conducerea va avea o discuţie cu ei.

„Obiectivul pentru anul viitor va fi intrarea în play-off, iar bugetul poate fi mărit, pentru că noii acţionari vor să investească, dar trebuie să facem şi performanţă. Oricum, acest buget de 7-8 milioane de euro ne permite să facem performanţă. Vrem să fim pe podium la finalul sezonului următor ca să jucăm în cupele europene, podium însemnând oricare din cele trei locuri. Vor mai veni câţiva jucători, nu ştiu dacă şi Săpunaru. El e un jucător bun, ni l-am dori la CFR, dar concret nu am avut nicio discuţie cu el”, a mai spus oficialul CFR-ului.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.