JSport.roJSport.ro

Derby-ul dintre CFR 2 Cluj şi Universitatea Cluj, din prima etapă a returului Ligii a III-a, trebuia să aibă loc în acest weekend, dar a fost amânat ieri.

Oficialii celor două cluburi nu s-au înţeles asupra locului unde se va disputa jocul, iar “propunerea” Jandarmeriei, ca partida să aibă loc fără spectatori pe CMC, a complicat şi mai tare scenariul.

Cei care au venit cu ideea disputării la o altă dată a acestui joc au fost oficialii Universităţii, care au trimis hârtii, săptămâna trecută, la Federaţia Română de Fotbal (FRF). Vicepreşedintele „studenţilor”, Cosmin Irimieş, a detaliat pentru CJSport.ro motivele care au dus, în cele din urmă, la amânarea acestui meci.

„Motivul principal e legat de starea terenului şi de condiţiile meteo improprii unui spectacol sportiv. Grija principală ar fi fost să ne menţinem echilibrul decât să jucăm fotbal. Apoi, a fost dorinţa staff-ului de a avea la dispoziţie tot lotul. Avem jucători accidentaţi şi alţii care sunt convocaţi la loturile naţionale, şi există un paragraf în regulament care spune că dacă minim doi jucători sunt la loturile naţionale, se poate solicita amânarea acestei partide. Mai apoi, s-a creat o presiune artificială asupra acestui joc. Ştim cu toţii ce presupune un meci cu CFR-ul şi nu voiam ca noi să fim oaspeţi la noi acasă. Fac un apel la raţiune şi cred că asta e cea mai bună variantă, să jucăm meciul cu CFR-ul la ei acasă. De altfel, asta a fost şi dorinţa suporterilor şi ei contează foarte mult pentru noi. Noi vom juca oriunde, la orice oră, dar nu pe Cluj Arena. Iar posibilitatea să jucăm fără spectatori a fost un alt motiv care ne-a determinat să solicităm această amânare. Fotbalul e făcut pentru suporteri şi insistăm foarte mult ca acest meci să se dispute cu spectatori”, a precizat oficialul lui „U”.

Prima echipă a CFR-ului va juca două meciuri consecutive pe teren propriu în play-off-ul Ligii I, după care va exista o pauză de trei săptămâni în Gruia fără jocuri oficiale. La acea fereastră s-au gândit şi reprezentanţii Universităţii, care speră ca meciul cu CFR 2 să fie reprogramat pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”.

„Întâmplarea face ca această amânare să vină la momentul potrivit. Din 11 şi până în 30 martie terenul din Gruia este liber şi cred că asta e cea mai corectă şi bună variantă de a disputa meciul la CFR acasă. Am făcut o solicitare către FRF săptămâna trecută, am expus motivele pentru care dorim amânarea, şi Federaţia a acceptat cererea noastră”, a mai spus vicepreşedintele Universităţii.

FRF-ul are 20 de zile la dispoziţie să programeze această partidă, cel mai probabil ea urmând să se joace la mijloc de săptămână. În aceste condiţii, CFR 2 va începe returul pe teren propriu cu Sănătatea Cluj, după ce Viitorul Ghimbav se va retrage cel mai probabil, în timp ce „U” va primi vizita Unirii Dej.

De menţionat că după meciurile de săptămâna viitoare, elevii lui Adrian Falub vor avea şi ei un weekend liber, din cauza numărului impar de echipe.

Joma - JSport.roJSport.ro

6 COMENTARII

  1. Da vor sa joace in gruia ca spurcatii sa sparga toaletele wc urile si sa faca scandal …doar cu asta ies ei in evidenta …mare meci …joaca doar cu CFR …dar analfabetii nu stiu ca adevaratul CFR e pe primul loc in div 1 ..iar ei gUnoierii pe 1 in div 3….pathetiticii !!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.