JSport.roJSport.ro

muresanDosarul clubului CFR Cluj se află pe masa Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF, după ce fosta campioană a României ar fi încălcat fair play-ul financiar. Potrivit regulamentului, clujenii ar urma să fie depunctaţi.

Ardelenii au fost „părâţi” de către Administrația de monitorizare financiară a cluburilor din Liga I, care are rolul de „a anunţa cluburile care au raportat datorii restante, la termenele-limită aplicabile, 30 iunie, 30 septembrie și 31 octombrie, către cluburi și/sau către angajați”, potrivit site-ului Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

„Sancțiunile regulamentare sunt deducerea punctelor din clasamentul sezonului competițional 2015-2016, în funcție de situația prezentată de fiecare club, conform Anexei II din Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2014”, mai precizează FRF în respectivul comunicat. Pe lângă CFR Cluj, în această situaţie se mai află Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş care ar urma, la rândul lor, să primească o depunctare de maxim şase puncte. Potrivit regulamentului, trei puncte vor fi scăzute dacă cluburile au datorii către alte echipe de fotbal, iar alte trei puncte vor fi luate din clasament dacă există datorii şi către angajaţi.

De menţionat că CFR Cluj a fost penalizată, în sezonul trecut, cu 24 de puncte din cauza datoriilor către foştii jucători, însă Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) le-a dat câştig de cauză clujenilor, care intraseră, între timp, în insolvenţă. Ba mai mult, în primăvara acestui an ardelenii au mai primit o penalizare de şase puncte, din partea Comisiei de Fond a Sistemului Naţional de Licenţiere, iar TAS-ul este aşteptat, în câteva zile, să dea o decizie finală şi în acest caz.

Clujenii vor afla pedeapsa primită la următoarea şedinţă a Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.