JSport.roJSport.ro

DSC_0493-2CFR Cluj va afla, luna viitoare, dacă îşi va primi cele şase puncte înapoi printr-o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, însă conducerea clubului din Gruia aşteaptă şi modificarea actualului regulament de licenţiere.

Preşedintele Iuliu Mureşan spune că se lucrează la un nou regulament privind licenţa pe care cluburile ar trebui să o primească şi, deşi există discuţii în contradictoriu, speră că modificările vor fi făcute în favoarea echipelor.

“Problema este că regulamentul de licenţiere nu e deloc în concordanţă cu legea insolvenţei, care e mai importantă. E mult mai importantă decât un regulament. Se discută modificarea regulamentului, mai sunt şi discuţii în contradictoriu, dar sper că de la anul va exista un nou regulament care să ajute cluburile. Licenţierea nu trebuie să fie ceva demolator pentru cluburi. Noi vrem să dispară penalităţile cu puncte şi să fie doar penalităţi financiare, iar cluburile să fie obligate la plata datoriilor. E importantă disciplina financiară, dar cluburile trebuie să fie ajutate, pentru că nu acesta este scopul, să dispară cluburile şi Liga I”, a declarat preşedintele CFR-ului, pentru CJSport.ro.

Oficialul din Gruia este încrezător că, cel târziu la finalul lunii viitoare, CFR va primi înapoi cele şase puncte şi spune că şansele de reuşită sunt asemănătoare cu cele din primăvară, atunci când ardelenii au primit înapoi 24 de puncte.

“Până în 30 noiembrie trebuie să primim răspunsul de la TAS, aşa ni s-a comunicat, dar poate veni şi în 15 şi în 13, oricând până la finalul lunii viitoare. Nu e mai dificil acum decât data trecută pentru că tot pe legea insolvenţei se judecă şi s-a creat, deja, un precedent. La audieri cred că am avut dreptate şi am fost mai convingători cu argumentele noastre”, a mai spus preşedintele feroviarilor.

În acest moment CFR ocupă locul opt în clasament, cu 17 puncte, iar cu cele şase puncte în plus ar avea şanse mari să intre în play-off la finalul campionatului.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.