JSport.roJSport.ro

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a modificat regulamentul privind participarea echipelor la barajul pentru promovarea în Liga a III-a.

Una dintre noile prevederi arată şi că cele două judeţe care se vor duela în meci direct, prin echipele campioane ale Ligii a IV-a, vor fi aflate în luna februarie, mult mai devreme decât până acum.

Ba mai mult, s-au stabilit şi şapte regiuni geografice, astfel că judeţul Cluj a fost repartizat în Regiunea 2 Nord-Vest, alături de Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. O campioană a Ligii a IV-a din aceste ultime cinci judeţe va fi adversarul Clujului în barajul pentru promovare, tragerea la sorţi urmând să fie efectuată în luna februarie.

Dintre cele şase judeţe care vor intra în urne, Clujul are echipa care domină cel mai clar campionatul Ligii a IV-a. Sticla Turda are nouă puncte peste locul secund, o situaţie aproape asemănătoare existând şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, acolo unde ACS Dumitra are opt puncte peste următoarea clasată. Dacă turdenii şi dumitrenii sunt mari favoriţi la locul 1, lupta în celelalte patru judeţe este mai strânsă.

În Bihor, CSC Sânmartin are un avans de şase puncte în pauza competiţională, iar liderul din Satu Mare, Crasna Moftinu Mic, are patru puncte peste locul doi la jumătatea campionatului. De asemenea, Unirea Mirşid, din Sălaj, conduce Liga a IV-a cu doar trei puncte în faţa următoarei clasate. La fel de strânsă este lupta şi în judeţul Maramureş, doar că acolo există două serii ale Ligii a IV-a, iar cele două campioane vor disputa un meci direct pentru a se stabili echipa care va participa la baraj. Acolo, Bradul Vişeu de Sus şi Minaur Baia Mare conduc, deocamdată, în seriile din care fac parte.

Jocurile din barajul pentru promovarea în Liga a III-a se vor disputa tur-retur, în 16 şi 23 iunie, prima echipă extrasă din urnă urmând să fie gazdă în manşa tur.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.