Pariurile sportive pot fi mai distractive decât orice alt hobby pentru iubitorii sportului, în măsura în care nu „costă” prea mult. Cu alte cuvinte, distracția merge mână în mână cu biletele câștigate, chiar dacă nimeni nu poate avea pretenția să se îmbogățească din această activitate.

Un „parior de succes” este un parior care reușește să se distreze cât mai mult investind cât mai puțin. Ca un „truc”, jucătorii apelează la ofertele promoționale precum Betano bonus, prin care primesc fonduri suplimentare sau pariuri gratuite. Aceste oferte sunt, însă, ocazionale. De bază sunt calitățile care tranformă un microbist (sau un pasionat de oricare alt sport) într-un jucător bun la pariuri. Printre ele se numără și un bagaj de cunoștințe format din mai multe „compartimente”:

Cunoștințe din domeniul sportului

În principiu, sunt cele mai importante dintre cunoștințele pe care ar trebui să le dețină un parior. O regulă de aur spune să nu pariezi niciodată pe un sport pe care nu îl cunoști foarte bine. Cineva care nu a văzut în viața lui un meci de baseball are șanse minime să fie pe plus jucând pe acest sport. În plus, dacă nu urmărește evenimentele pe care pariază, nici nu se poate distra, ratând obiectivul principal al oricărui hobby.

Mai mult decât atât, nu sunt suficiente cunoștințele generale despre un anumit sport. Un parior de succes joacă numai pe câteva competiții despre care știe tot ce se poate cunoaște. Astfel, el poate plasa în context informațiile la zi, poate compara echipele și în funcție de stilul de joc, profită de forma slabă a unei formații și mizează pe surpriză atunci când o echipă mai slabă, dar cu o motivație solidă, întâlnește un adversar teoretic mai puternic, dar care nu are pentru ce să mai lupte.

Noțiuni despre pariuri sportive

Cunoștințele despre sport pot fi irosite în cazul în care nu sunt folosite așa cum trebuie. Cu alte cuvinte, jucătorul trebuie să știe cum se calculează cotele la pariuri sportive și toate opțiunile de pariere astfel încât să parieze cât mai eficient. Dacă se pricepe bine la fotbal, de exemplu, pariorul poate să aprecieze cu exactitate șansele de câștig pentru o anumită selecție. Probabilitatea procentuală este transformată în cotă, iar dacă acea cotă este mai mică decât cea oferită de agenție, atunci pariul merită plasat.

La fel de importante sunt și cunoștințele despre biletele în sistem, biletele cu baze sau liniile asiatice. Ele îi permit să joace acoperit, limitând la maxim pericolul de a pierde întreaga miză în cazul în care are ghinion.

Cunoștințe matematice

Am scris mai sus despre aprecierea șanselor ca un anumit pariu să fie câștigător. Ei bine, această apreciere nu poate fi făcută corect fără ca pariorul să fie stăpân pe formule matematice. În acest fel, el poate calcula singur cotele reale și „avantajul casei”, pe baza valorilor afișate pe platformele agențiilor de pariuri online. De asemenea, matematica este de bază atunci când jucătorul își stabilește propriul algoritm prin care calculează probabilitățile de reușită, acordând fiecărui factor ponderea potrivită.

Informații statistice

Probabilitățile pot fi calculate și prin prisma statisticii, deși pariorii cu experiență spun că nu este indicat să se parieze exclusiv în funcție de cifrele care rezumă rezultatele anterioare. Pariorii profesioniști țin propriile statistici, însă un asemenea efort nu este obligatoriu. Din fericire, sunt multe site-uri care oferă statistici gratis, iar informațiile oferite de ele pot reprezenta punctul de pornire pentru analizarea oricărui meci. Prin studierea cifrelor, în zilele cu sute de meciuri este alcătuită o listă cu numai câteva partide „demne” să fie puse pe biletul zilei.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte