JSport.roJSport.ro

Noul antrenor al CFR-ului, Dan Petrescu, a fost prezentat sâmbătă după-amiaza de către preşedintele Iuliu Mureşan, fostul component al Generaţiei de Aur semnând un contract pe doi ani cu formaţia din Gruia.

Cei doi au declarat că îşi doresc să facă performanţă la CFR, „Bursucul” menţionând că trecutul glorios al echipei clujene l-a făcut să accepte postul de antrenor.

Petrescu a anunţat că îşi doreşte un lot format din 25 de jucători, menţionând că numărul scăzut din acest moment îi dă cele mai mari probleme.

„Mă bucur că m-am întors în România şi le mulţumesc celor de la CFR Cluj pentru încrederea acordată. Îmi pare bine că sunt aici, cu oameni pe care îi respect, la un club care a făcut performanţă şi care ştie ce înseamnă să joace în Champions League. Asta m-a făcut să aleg CFR-ul. S-a tot vorbit de salariu, dar voi avea un salariu normal pentru România, un salariu normal pentru un antrenor care vrea să câştige trofee. Dacă era să aleg banii, puteam să aleg oferte din străinătate, chiar ieri m-a sunat cineva de la o echipă din Polonia, dar mi-am dat cuvântul acum 10 zile că vin la CFR. Trebuie să completăm lotul pentru că timpul e foarte scurt, dar voi încerca să scot maxim şi din jucătorii pe care îi avem acum”, a spus Petrescu.

Prezentat de preşedintele Iuliu Mureşan drept „un antrenor şi un fost jucător cu CV impresionant”, proaspătul tehnician al CFR-ului a replicat că aceste lucruri nu mai contează atunci când se află pe banca unei echipe şi a spus, în glumă, că tocmai i s-a pus o presiune suplimentară pe el.

„Cel mai important e să ai rezultate. Indiferent de nume. Ce am făcut ca antrenor sau ca jucător nu mai contează când pierd primul meci. Sau când voi câştiga primul meci. Sunt conştient că am nevoie de rezultate şi e normal ca peste tot să fie la fel. Ştiu şi că venirea mea aici a făcut ca şi presiunea asupra clubului să fie mai mare şi trebuie să avem obiective măreţe. Ce pot să promit e că voi munci cum am făcut la toate cluburile, voi fi devotat şapte zile pe săptămână, 24 de ore pe zi. Una dintre condiţii a fost să pot să aleg unii dintre jucători, să am ultimul cuvânt la transferuri şi să fac singur programul. Sper să fiu mai calculat pe banca tehnică, să nu mai am aceleaşi ieşiri şi, dacă nu voi fi atacat, eu nu voi ataca pe nimeni. Vrem o echipă cu care să ne batem la titlu, însă obiectivul e calificarea în play-off, pentru că dacă vrei să faci paşi mari poţi să cazi, iar cu paşi mărunţi poţi să ajungi departe”, a mai declarat Dan Petrescu.

Alături de el a stat Iuliu Mureşan, preşedintele clujenilor ţinând să menţioneze că este foarte încântat de venirea lui Petrescu pe banca CFR-ului.

„De foarte mult timp mi-am dorit un antrenor titrat, cu clasă, cu un CV impresionant şi e un vis împlinit. Prima dată când a apărut această posibilitatea nu mi-a venit să cred. Am fost mai mult adversari în fotbal până acum, dar suntem prieteni, ne respectăm foarte mult şi sunt convins că noi, clubul, împreună cu el o să facem treabă foarte bună. Încercăm să-i asigurăm un lot competitiv, cu care să poată să-şi atingă obiectivele şi sper ca cel târziu până la plecarea în cantonamentul din Slovenia să aibă lotul completat în întregime”, a precizat şi oficialul din Gruia.

CFR Cluj va pleca mâine într-un cantonament la Poiana Braşov, acolo unde va sta până în 21 iunie, zi în care feroviarii vor avea un amical cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.