JSport.roJSport.ro

Ibrahima Balde este transferul momentului în fotbalul românesc. Pentru a afla mai multe despre noul fotbalist al CFR-ului, CjSport a stat de vorbă cu Gigel Bucur, un fost jucător de suflet pentru Dan Petrescu. Timp de patru sezoane, atacantul român și Ibrahima Balde au împărțit același vestiar la Kuban Krasnodar.

„Nu e atât de spectaculos, dar e foarte util. Să nu se aștepte nimeni să dribleze tot terenul și să dea gol”, sună atenționarea omului care a făcut cuplu cu Balde (28 de ani) în ofensiva rușilor de la Kuban Krasnodar. Interesant e faptul că Dan Petrescu este cel care l-a cerut cu insistență pe vârful senegalez încă din acea perioadă, dar Balde, gigantul cu o înălțime de 1,90 metri, a ajuns la echipă tocmai când „Bursucul” a plecat la Dinamo Moscova.

„Ibrahima e foarte serios, muncitor și are simțul porții. Ca om, e foarte prietenos. Am vorbit zilele acestea și cu Dan, și cu Balde. Pentru Petrescu sunt foarte importante calitățile umane când își alege jucătorii. Nu e genul de african rebel sau dificil. E un om de echipă, aceasta este calitatea sa principală. Petrescu îl luase la Kuban, dar până să ajungă, Dan a preluat-o pe Dinamo Moscova și n-au mai apucat să colaboreze”, a dezvăluit Gigel Bucur, cel care a evoluat împreună cu Ibrahima Balde în perioada 2012-2016 la Kuban.

„În multe partide am jucat amândoi în atac, în altele eu am evoluat în bandă. Balde e inteligent, știe să se poziționeze pe faza defensivă și în fața porții. Nu e egoist, nu e un vârf făcut doar pentru pentru atac, doar pentru goluri. Să nu se aștepte nimeni la multă fantezie din partea sa. E un atacant excelent pentru grup, inteligent tactic, perfect pentru ce vrea Petrescu. Pe mine m-a ajutat enorm pe gazon, mi-a creat multe spații”, susține fostul jucător român ajuns la 37 de ani.

Balde, spaima lui Petrescu în Rusia

Ibrahima Balde, noul atacant al CFR-ului, a înscris de 10 ori în La Liga pentru Atletico Madrid și Osasuna, în 40 de prezențe. Cea mai importantă reușită din cariera senegalezului a fost cea de pe „Santiago Bernabeu”, din 2011, când a egalat pentru Osasuna în fața lui Real, dar echipa sa avea să piardă cu un usturător 7-1. În Rusia, jucătorul ajuns la Cluj a punctat de două ori împotriva lui Dinamo Moscova, pe vremea când această echipă era antrenată de „Bursuc”, cel care îl dorise atât de mult. Mai întâi, în ediția 2012/2013, când, prin golul lui Balde, Kuban a obținut o remiză pe teren propriu, scor 1-1, în fața moscoviților pregătiți de Petrescu. Apoi, în stagiunea următoare, senegalezul a marcat din nou împotriva lui Dinamo Moscova, dar trupa tehnicianului român a învins, de data aceasta, cu 3-1.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.