JSport.roJSport.ro
foto: fcviitorul.ro

Kevin Boli a fost cumpărat de CFR Cluj cu suma de 300.000 de euro, dar în afacere a fost inclus și Răzvan Horj, care a ajuns la Viitorul. Pentru clujeni este o lovitură pe plan sportiv, dar și una de imagine. Trupa din Gruia i-a luat fața FCSB-ului în această tranzacție.

În materializarea afacerii, decisivă a fost dorința lui Kevin Boli de a ajunge în Gruia. Apărătorul francez și tatăl său au refuzat să accepte o mutare la FCSB, deși clubul lui Becali oferea cel puțin dublul sumei cu care l-au adus „feroviarii”! Însă, Boli a ales să se orienteze către oferta clujenilor și să nu calce pe urmele foștilor săi colegi, Benzar, Nedelcu și Coman. Astfel, FCSB a rămas fără fotbalistul mult dorit, în avantajul unei rivale, iar Viitorul s-a ales cu bani mai puțini de pe urma transferului, dar cu Răzvan Horj în lot. Un tânăr menit să umple un gol lăsat în apărarea lui Hagi, dar și un jucător cu un potențial de creștere. În schimb, Boli, care nu este foarte înalt, având 1,84 metri, ar putea aduce un plus de tehnicitate și viteză printre stoperii CFR-ului, remarcați mai degrabă pentru forță, nu pentru rapiditatea mișcărilor.

A „explodat” la Viitorul

Kevin Boli, ajuns la 26 de ani, poate fi considerat o nouă afacere profitabilă pentru Viitorul. Francezul cu origini ivoriene a fost adus gratis de trupa lui Hagi în vara anului 2015. Înainte să semneze cu echipa din Ovidiu, Boli era cotat la 600.000 de euro pe pagina transfermarkt.com. În prezent, în viziunea acestei surse, fundașul are o cotă de 1,5 milioane de euro, o cifră care s-ar putea mări dacă CFR va atinge performanțele țintite. În sezonul trecut, Boli a format un cuplu extrem de eficient cu Bogdan Țîru, în centrul celei mai bune apărări din sezonul regular, alături de FCSB, cu 22 de goluri primite. În actuala stagiune, Boli și-a dovedit polivalența. Forțat de împrejurări, Hagi l-a folosit pe francez pe toate posturile din defensivă! În 80 de prezențe în tricoul Viitorului, în toate competițiile, Boli a marcat de 4 ori și a oferit 3 pase decisive.

Boli, ADN de fotbalist

Noul apărător al CFR-ului este reprezentat chiar de tatăl său, Roger Boli, un fotbalist reprezentativ pentru anii ’90 în campionatul Franței. În 1994, Roger Boli a fost golgheterul primei ligi din Hexagon, cu 20 de goluri, pe vremea când evolua pentru Lens. Desigur, mult mai celebru este unchiul lui Kevin, marele Basile Boli, fostul fundaș al lui Marseille, triumfător în Liga Campionilor, în 1993, și selecționat de 45 de ori în naționala „Cocoșului galic”. „Toată familia mea a jucat fotbal, tatăl meu, unchiul meu, chiar și vărul meu. Am crescut cu acest joc de mic, fotbalul este o tradiție în familia mea și chiar nu am o explicație pentru asta”, declara Kevin Boli într-un interviu acordat pentru pagina oficială a FC Viitorul, în această vară.

„Nu știam mai nimic despre România, în afară de Hagi, Popescu, Moldovan, Chivu și că Steaua câștigase Liga Campionilor. După doi ani, lucrurile s-au schimbat, iar acum văd România ca țara mea”, Kevin Boli, fundaș CFR Cluj

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.