JSport.roJSport.ro

Etapa a cincea a Ligii Elitelor a programat două derby-uri la baza “Ardealul”, atât la U19, cât şi la U17.

La categoria de vârstă superioară a fost chiar un duel local, trupa lui Călin Moldovan întâlnind-o pe CFR Cluj, într-o partidă în care gazdele au profitat de fiecare moment de slăbiciune al micilor feroviari.

Ardealul s-a impus cu 4-0, Şoimaru, Juncu, Selegean şi Cioargă fiind marcatorii liderului din Liga Elitelor. Au fost două goluri pe repriză, trei din cele patru fiind marcate din fază fixă, oaspeţii pregătiţi de Mihai Pop şi Sorin Oncică fiind depăşiţi în cele mai importante momente ale jocului.

“Atunci când jucăm cu CFR sau «U» sunt derby-uri locale, meciuri frumoase, de angajament şi zic că ambele echipe au făcut un joc foarte bun. Sunt mulţumit de rezultat, poate că 4-0 a fost un pic cam mult, dar am avut şi noroc, în condiţiile în care am dat trei goluri din faze fixe. Dar victoria e total meritată, suntem pe primul loc şi sper să ne menţinem acolo. Felicit şi echipa oaspete pentru dăruire, a fost un joc fără probleme, fair-play”, a spus antrenorul Ardealului, Călin Moldovan.

“Ne-a surprins jocul nostru slab, mai ales în zona centrală. Să iei gol din fază fixă, cu trei jucători cu talie în apărare, e nepermis. Personal, ne-am pus mari speranţe în acest joc şi le-am spus înainte de meci că dacă nu ne ridicăm la nivelul lor de agresivitate nu avem nicio şansă. Scorul eu zic că e corect, nu meritam mai mult. Dacă jucătorii înţeleg ceva după meciul acesta e bine, dacă nu, ăsta e fotbalul. Celelalte lipsuri le compensezi cu atitudine, dacă nu ai aşa ceva, nu poţi ajunge la nivelul pe care îl doreşti. Sunt dezamăgit, dar mergem acum să câştigăm următoarele meciuri”, ne-a declarat şi antrenorul CFR-ului, Sorin Oncică.

Imediat după acest meci, Ardealul U17 a avut, la rândul ei, un derby cu UTA Arad, câştigat la limită de echipa lui Claudiu Moldovan, 1-0. După o primă repriză în care oaspeţii au fost mai prezenţi în jumătatea clujeană, a doua parte a meciului le-a aparţinut tinerilor jucători ai Ardealului, care au şi marcat o dată, prin Meynhart, din lovitură liberă.

Acest scor a urcat-o din nou pe prima poziţie pe formaţia clujeană, Ardealul venind după o înfrângere surprinzătoare la Piteşti.

“A fost cel mai greu adversar pe care l-am întâlnit, cu un joc bine organizat, individualităţi, dar parcă noi am fost puţin mai determinaţi, mai agresivi, în sensul pozitiv. Jocul a fost cam împărţit, cu prima repriză dominată de ei şi o a doua în care noi am reuşit să dominăm, dar am jucat împotriva unei echipe care candidează pentru primele două locuri şi care ne-a învins de trei ori anul trecut”, a precizat antrenorul Ardealului, Claudiu Moldovan.

Din Liga Elitelor au mai rămas trei etape de disputat în acest an 2017, iar mai jos aveţi câteva fotografii de la ambele meciuri jucate sâmbătă.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.