JSport.roJSport.ro

IMG_4336Sănătatea Cluj a câştigat, 2-1, meciul cu Viitorul Sântimbru, din prima fază a Cupei României. Partida a avut loc pe terenul formaţiei din judeţul Alba, însă „viruşii verzi” ar putea pierde calificarea în faza următoare a competiţiei din cauza nerespectării regulamentului FRF.

Antrenorul Marius Semeniuc a folosit doar un jucător sub 19 ani în meciul de la Sântimbru, în condiţiile în care ar fi trebuit să introducă trei astfel de jucători, potrivit unei anexe votate de Comitetul de Urgenţă al FRF săptămâna trecută.

„Echipele din Liga 1, Liga a 2-a şi Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispoziţiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiţiei”, reprezintă partea de regulament completată în şedinţa din 3 august.

Noutatea o reprezintă noţiunea “pe tot parcursul competiţiei”, în condiţiile în care, potrivit dispoziţiilor din regulamentul precedent, regula celor trei jucători sub 19 ani trebuia respectată de către formaţiile din Liga a III-a doar dacă acestea jucau împotriva unor alte echipe din aceeaşi categorie (art. 45 din ROAF), Sântimbru fiind, în cazul Sănătăţii, adversar din Liga a IV-a. Oficialii clubului clujean nu au contestat neapărat această regulă, ci au acuzat faptul că nu au fost înştiinţaţi deloc de către FRF privind noile modificări survenite în urmă cu câteva zile.

„Eu nu zic că e adevărată sau nu e adevărată această regulă, eu zic doar că noi nu am fost informaţi. Suntem club afiliat la FRF, a fost o hotărâre din 3 august şi nu ni s-au adus la cunoştinţă aceste modificări trecute în acea anexă. Cluburile nu au fost informate, că şi Iernutul am înţeles că e în aceeaşi situaţie cu noi”, ne-a spus antrenorul Sănătăţii, care aşteaptă acum să vadă dacă echipa sa va juca în următoarea fază a competiţiei sau va pierde cu 0-3 meciul de la Sântimbru, decizia urmând să fie luată de către Comisia de Disciplină.

Pe teren, Sănătatea a câştigat cu 2-1, prin golurile lui Vitan şi Gaşpar, iar mai jos puteţi vedea câteva fotografii de la meciul disputat în judeţul Alba.

Viitorul Sântimbru: Barna – V. Jula, Sg. Oară, Ov. Crișan, Sașa, E. Hălălae, M. Chirilă, R. Morar, Ale. Stan, Fl. Chișu, H. Sulare.

Rezerve: Iacșa, Hulea, Oniciu, Miheșan, Dumbra, A. Crisea. Antrenor: Dan Comșa.

Sănătatea Cluj: Lăzărean – Bucur, Matei, Negru, Deneș, Vitan, Cristea, Soș, Lupu, Fl. Dan, Gașpar.

Rezerve: Todoran, Kis, Nicula, Balatici, Rus. Antrenor: Marius Semeniuc

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.